Ha a mesterséges édesítőszerek nem jók, mit lenne a legegészségesebb használni helyettük?
#12 a barna cukor az kristálycukor + melasz. Szo szerint semennyivel sem egeszsegesebb mint a kristálycukor.
Méz is teljes mértekben cukor és minimális ásványi anyag tartalom. Ami ráadásul hő hatására elbomlik. Az se sokkal jobn mint a cukor.
Juharszirup nagyon hasonló.
13-as: a barnacukor NEM kristálycukokr + melasz, mert a kristálycukor finomító eljárásokon esik keresztül, ami miatt különbözö vegyszermaradványok is vannak benne. A finomítás során kivonják belöle a melaszt és egyéb anyagokat is.
A barnacukor a finomítás elötti állapotban lesz megszárítva és csomagolva, ezért természetesebb állapotban van, mint a kristálycukor.
Én azt nem értem, hogy egy csomó mindenbe minek cukor vagy édesítőszer? Nem is kellene, csak valamiért ezt szokták meg az emberek, hogy csomó minden édes. De minek?
Ha limonádét kérek valahol, mindig cukor nélkül kérem, de persze külön el kell mondani azt is, hogy a cukor nélkül az nem azt jelenti, hogy akkor édesítőszerrel, hanem hogy totálisan édesítés nélkül.
Kávéba is tök felesleges cukor, én sütikbe is sokkal kevesebbet tennék, és akkor nem kéne annyit aggódni ezen sem. Hozzá lehetne szokni szerintem, csak el kéne engedni ezt a mindent agyonédesítünk hozzáállást.
Szerintem ez lenne a legegészségesebb.
Cukrot, mivel az is természetes.
A stevia meg ezek GI problémákat okozhatnak.
16-os: az igazi Stevia NEM OKOZ semmiféle gondot, ez egy gyógynövény.
A stevia néven kapható szerek viszont a legtöbbször "nyomokban tartalmaznak" azt is, a többi édesítöszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!