Honnan ered az, hogy a margarin műanyag/kőolajból készül?
Az utóbbi időben ahol csak lehet, lecsökkentettem az étrendemben az állati eredetű ételeket. A legtöbb dologhoz zsír/vaj helyett olívaolajat használok, de kenyérre azt sajnos nem tudom rákenni. Arra így marad a margarin (Bords Eve vagy Rama).
Az elmúlt időszakban két rokonom is (anyám és keresztanyám) amikor látogattak a családdal és nassolni szendviccsel kínáltam őket, ezzel jött, hogy a margarin valójában műanyag és kőolajszármazék.
A dobozára elég egyértelműen rá van írva, hogy növényi olajból van.
Honnan jön ez a tévhit, illetve lehet benne szemernyi igazság (a kőolaj nyilván nem, de a műanyagos dolog)?
A boltban kapható "élelmiszerek" nagy része műanyagból van. Biztos margarinból is léteznek ilyenek.
Egyébként csak óvatosan az állati eredetű ételek kerülésével. A B12 vitamin csak ilyenekben található meg, a hiánya maradandó idegrendszeri károsodást okozhat, aminek a következménye részleges vagy teljes látás- és hallásvesztés, vagy mozgáskorlátozottság is lehet.
Ki tudja pontosan,hogy mit etetnek meg velünk?Kőolaj származékokat meg sok területen használnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!