Miért romlott a szaloncukrok minősége?
A profit miatt.
Ne vedd meg, ilyen egyszerű. Simán meg lehet lenni nélküle is, de még jobb, ha saját magadnak készítesz!
Nem romlott.
1. Ma elsősorban olcsóbb szaloncukrokat gyártanak, mert a magyarok végtelenül szegények, nem fognak több ezer forintos kiló áron minőségi szaloncukrot venni. Ettől függetlenül ugyanúgy kaphatóak minőségi szaloncukrok, csak nem kerülsz kapcsolatba velük.
2. Öregszel.
2./a. Évről évre romlik az ízérzékelésed, egyre kevésbé érzed az ízeket.
2./b. Folyamatosan változik az ízlésed. Egy gyerek képes lenne csak édeset enni édessel, egy felnőtt meg sokkal inkább értékeli a keserűbb vagy komplexebb ízeket.
Talkummal (töltelékanyaggal) van tele, kakaómassza, színezékkel sötétítve.
Érdekes, de a fogadnak egyébként nem is tesz annyi kárt mint a "tisztességes" szaloncukor, pláne a klasszik, rohadt kemény.
Várom már a fogorvosok ajánlásával készült szaloncukrot. :) Bár szerintem ők azt a keményet ajánlják. :)
Szaloncukor nélkül egész jól meg lehet lenni, főleg, ha nincs kisgyerek, aki előtt villogni kell a karácsonyfával.
Én bevásárláskor megkívántam a Lidlben, vettem egy csomag zseléset (piros csillogó papírban voltak a cukrok). Eskü, olyan íze volt, mint amikor visszajön a gyomorsav:(((
Amúgy nálunk már nincs kisgyerek, karácsonyfát sem állítunk (egy gonddal kevesebb), de a Stühmer oldaláról szoktam rendelni szaloncukrot ilyenkor. Magamnak a fehércsokis-pisztáciásból, férjemnek pedig valami feketeerdei félét. A Stühmer hozza a szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!