Melyik szaloncukor biztonságos minőségben?
Ezt szoktam csinálni, ez vált be a családnak a legjobban, isteni finom!
Csokis-narancsos szaloncukor
- 10 dkg hámozott, szeletelt mandula (ezzel egyszerűbb dolgozni), ezt le kell darálni késes robotgéppel, porszerűre, utána mehet hozzá a többi hozzávaló
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott étcsoki (én Tibit szoktam - 60%-os kakaós)
- 1 narancs reszelt héja
- baracklekvár, pár evőkanál
- narancslé, pár evőkanál (gyúrható állagúnak kell lennie!)
Gyúrható állagúra össze kell dolgozni, kis szaloncukrokat formázni belőle, csokoládéval bevonni, ami így lesz szép:
Gőz fölött felolvasztani:
- 100 gr étcsokoládét (pl. Tibi)
- 5 evőkanál étolajjal
A szaloncukrokat fogpiszkálóra tűzve bele kell mártogatni ebbe az olvasztott csokiba, utána sütőpapírra téve hagyni kell megdermedni. Én ki szoktam tenni az erkélyre, ilyenkor úgyis jó hideg van.
Kicsit idő és hely igényes, de egyszer kell csak rászánni az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!