A zellert meg szokás hámozni?
Mennyi, és milyen ételbe, és attól is függ, milyen idős a zeller.
Erősebb az íze, mint pl. a sárgarépának.
Igazából azt tudom tanácsolni, hogy miután megpucoltad, szagold meg. Kb annyival erősebb az íze is, mint a szaga. Az jó viszonyítási alap. Egyébként meg finom, szóval használd bátran.
Ízlés kérdése. Én sosem mérem. Bármennyit megehetsz belole ha joleisk.
En vagy csak kremlevest fozok belole vsgy felhasabolom es megsutom fuszerekkel sutobe mint a krumplit. Vsgy darabokban megfozom krumplival es csinalok egy zelleres krumplipuret.
Attol fugg hogy mennyi jut egy etkezesre hogy mit teszek melle.
Amugy zeller is valogatja melyik epp milyen izu. De szerintem nincs semmi olyan eroteljes kellemetlen ize ami miatt korlatozni kene.
Ha felsz tole, elsore csinalj egy tejszines zellerkremlevest. A zeller izet picit tompitja a tejszin es annyi vizzel higitod az izet ami neked jolesik.
Vagy csinalj egy huslevest es abba fozd bele
Meg kell pucolni és elég intenzív íze van főleg levesbe.
De ha például zellerpürét készítesz, tejszínnel pici cukorral elég jól lehet semlegesíteni és nagyon finom köret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!