Mennyit költötök ételre havonta? Részletes válaszokat kérek, többi lent. - Kizárólag azoktól kérdezem, akik nem éttermekben étkeznek és mondjuk a pick téliszalámit nem úgy veszik és eszik, mint a kenyeret.
Nyilván az rendben van, ha 1-1 alkalommal étteremben étkezel / főtt ételt rendelsz, de kérlek tüntesd fel ezt.
Kérlek, a válaszod tartalmazza, hogy:
- Hány éves és milyen nemű vagy?
- Nagyságrendileg milyen magas vagy?
- Nagyságrendileg hány kg vagy és hordozol-e felesleges kilókat? Ha igen, úgy mennyire vagy elhízva? Esetleg vézna vagy? Aktuálisan fogyókúrázol vagy hízókúrázol? - Csak, ha az aktuális / múlt hónapok költését (vagy azok átlagát) írod.
- Milyen a fizikai aktivitásod? (Ebbe a munkát, sportot és minden mást beleértek.)
- Milyen ételeket vásárolsz? Péksüteményeken élsz? Magadra főzöl? Tehát ilyen szempontból kérdezem.
- Mit gondolsz, hogy MÁSNAK a szemszögéből nézve mennyire étkezel luxusan? És mennyit tudnál lefaragni belőle? És mik a luxus ételek?
- És természetesen: Mennyit költesz (nagyjából)?
- Bármi más, a kérdés szempontjából megemlítendő.
(Ha 2 személyre van meg az összeg, akkor kérem, hogy a másik személyre is add meg ugyanezeket a válaszokat! Köszönöm.)
80-100 ezer simán elmegy egy hónapban. 180 centi vagyok, kb 65 kiló, de nagyon szeretek nassolni, kávézok, teázok, szóval ezekre is költök. Szinte mindig főzök otthon, havonta 1-2-szer kínai gyorsbüfébe vagy Burger Kingbe/Mekibe/ebéd menüs helyre is betérek. Mindenhol kuponozok, nézem az akciókat.
Nem is értem pl az előző mit eszik 150 ezerből 4 főre, kb lehetetlen annyiból normálisan étkezni. Pedig én is főzök, általában 3 adagot egyszerre és nem eszek óriási adagokat, de nem is vajas kenyéren élek, eszek húst és változatos dolgokat. (de semmi extrát)
Ha nem is teljesek a válaszok, akkor is köszönöm szépen a válaszokat! Kiindulási pontnak megfelelnek, bár van szórás. Az információdús válaszokat külön köszönöm!
1-es! A vegetálás és a spórolás két különböző dolog. Lehet úgy is jól lakni, hogy nem költekezik felettébb az ember. De nem akarok erről vitázni.
Nem kukacoskodni akarok 2-es, de hogyan lehet, hogy napi költésben adtad meg az értéket? Mert kizártnak tartom, hogy napról napra vásárolj. Más logikus magyarázatot nem látok, ezért kérdezem Érdeklődve.
Másoknak a luxusról alkotott elképzeléseire sem akarok reagálni és vitába / veszekedésbe kerülni, hiszen szívességet tettetek nekem. Kivéve 3-aséra: "Az árak miatt minden luxus lassan" - Igen, sok minden jelentősen drágább, már-már megfizethetetlen az átlagos keresetűeknek.
"Tapasztalatunk, hogy egyre kevésbé minőségiek az élelmiszerek kis hazánkban." - Sajnos ez is igaz.
"A legdrágább se feltétlen ízletesebb, mint a legolcsóbb, ki kell tapasztalni, ez mindenre igaz." - Köszönöm ezt a mondatot! Hasznos emlékeztető.
6-os! Te 1-3 tábla csokit eszel naponta?? Ezt nevezném teljesítménynek! Én két-három alkalommal egy nap alatt 250-300g fehér csokit meg tudtam enni, de fájt tőle a hasam, meg talán a fejem is (már rég volt ez az időszak, most már a fogam állít meg, nem bírja a túl sok édeset, legvalószínűbb, hogy szuvas).
7-es! A sütés miért annyira költséges? Másnak sütsz ajándékba? Vagy az édes ételeket mézzel készíted? Vagy mi miatt említetted meg így?
Azt a 16 kg-ot ide kellett volna adnod 8-as. De jól jött volna! Akkor, ha csak zsír lett vola. Csak sajnos nincs ilyen csere opció :D
"Az egészségtudatos része lehet luxus némelyik embernek" - Nekem nem az, én személy szerint értékelem.
9-es! Legalább az összeg lemaradt.
10-es! Hány évesek a gyerekeitek és mennyi az étel igényük hozzátok, felnőttekhez hasonlítva?
Még egyszer: Köszönöm szépen a válaszokat!
10-es vagyok. A gyerekeink 4 és 8 évesek. A kicsi nagyon keveset és kevés fajta dolgot eszik, illetve ő az oviban ebédel.
A 8 éves étel adagja kb: kicsivel több mint a felét eszi egy felnőtt adaghoz képest. De étel függő.
A sutes miert koltseges?
Olyan arak vannak hogy pl egy nagytepsi brownie 5000-5500 ft csak anyagkoltsegben. Egy adag kakaos csiga 2500. Heti szinten sutok sutiket, neha gyakrabban. Es ezeket nem en eszem meg hanem max 1-2 dbot es a tobbit elosztogatom. Nekem ez hobbi
Es pl vajat, etcsokit stb akkor veszek mikor akcios. Pl vaj kiloja 3600 es 2300 kozott lehet. En 2500 alatt veszem de akkor 3-4 kilot.
Etcsokibol multkor 2100 volt kiloja, vettem 5 kgt. Mert amugy 3000 az olcso etcsoki. Tehat ezzel oriasit sporolok. Viszint ezek neha megdobjak a koltest neha meg ha ugye kitart a korabban megvett akkor meg kevesebbet koltok. Illetve sok diot, mogyorot, ruby csokot stb veszek ami szinten eleg draga.
7 voltam.
Ami kimaradt 25N
Hmmm! Méretes fagyasztód lehet... – feltételezem, hogy más termékekből is szoktál ilyen nagy mennyiségeket vásárolni.
És ezt hogy kell elképzelni? 100g-os kiszerelések garmadáját veszed le a polcokról?
Ha megteheted, akkor megéri. Jó soká kell majd ismét vajat, meg csokoládét vásárolnod. Addig pedig szinte biztos, hogy ismételten belefutsz akciókba, tehát rendszerint jó áron tudod vásárolni.
(Olykor gyártókat is célszerű megkeresni, hogyha nagyobb mennyiségeket vásárolsz, akkor biztosan olcsóbban kapod (de lesz szállítási költség is, bár szerintem még így is ár-érték arányban megérheti – egy próbát mindenképpen megérhet a felkeresésük, tekintve, hogy tudsz ételbe befektetni). Ezenkívül sokszor lejárat közeli termékeket árulnak Bőven ár alatt. Van, amikor csak 1-2 tételt, de van, amikor jelentősen többet. Szokott ezekre a termékekre külön egy polcrészlet vagy fémkosár – vagy mi is az – lenni. Olyanok is vannak, amik egyébként nem romlanak meg, de az üzletnek tartaniuk kell azokhoz a dátumokhoz magukat.)
40 ezertől 90 ezerig bármi összejöhet nekem egy hónapban.
Ha magamnak főzök mindent, akkor az első véglet érvényes. Jó nagy és finom adag kaják kijönnek, csak elég pepecselős.
A január viszont eléggé ereszd el a hajam volt. Kb 4szer ettem étteremben és nagyon sok készételt vettem meg különleges nasikat. Így kb 90ezer lehetett a plafon.
55 kg a tömegem, 180 cm magas, 28 éves városi nő vagyok és hízókúrázom. Fizikailag aktív vagyok, de nem végzem súlyzós edzést. Szeretem a hasam, de nagyon.
Húst nem eszem, és januárban kipróbáltam néhány nem-húst/nem-tejet, azért jött össze ez a szép összeg.
Üditőzni ritkán szoktam, kávét/teát gyakran (általában otthon) fogyasztok.
Szeretek főzni idényhez illő hozzávalókból. Ha így tettem volna, tuti kijöttem volna 40ből is a hónapban, mert általában pont az idényzöldség van leakciózva, a tészta/rizs/liszt/lencse meg fillèrekbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!