Mitől lehetett ez az íz a téliszalámiban? Mi változott?
Emlékszem rá, hogy amíg gyerek voltam, addig a téli szalámi volt az egyetlen étel amit nem szívesen ettem meg, mivel lezsibbadt tőle a szám, a hátsó fogaimnál, és egy kellemetlen utóíz volt vagy 10-15 percig.
Csakis téli szalámikkal volt ez, más szalámikkal nem.
Most, hogy már felnőttem, tudom enni gond nélkül, de kíváncsi vagyok hogy mi okozhatta
A gyerekeknek még több és érzékenyebb ízlelőbimbója van, ezek idővel tompulnak illetve elhalnak. Ezért van sok számukra nemszeretem étel (spenót, kelbimbó, főzelékek), amit a legtöbb felnőtt örömmel fogyaszt.
Egy ipari téliszalámiban, mint a Pick, elég pusztító a zsír/umami-íz, főleg ha saját kézzel, jó vastagon szeletelve eszi az ember.
Én is emlékszem erre, én sem szerettem.
Szerintem a penész okozza.
Persze nem vagyok szakértő.
Abból gyanítom, hogy régen nem mindig húzták le a "bőrét" szeleteléskor, így a penész bőven rákerülhetett. Ma már ha szeletelve veszed, nincs rajta mert előtte lehúzzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!