A rúd téliszalámit, ha felszeletelem és műanyag dobozban tartom a hűtőben, gyorsabban megromlik vagy kiszárad, mintha egyben hagynám?
Hm, én is azt gondolom, amit a 2-es válaszoló.
Akkor talán legfeljebb egy kisebb darabot vágok fel, nem az egészet.
3: (2-es vagyok)
Esetleg próbáld ki, hogy egy-két napi mennyiséget vágsz le, és SZOROSAN folpackba csomagolva teszed a műanyag dobozba. LEgjobb lenne persze levákuumozni, de nyilván ha lenne ilyen cuccod otthon, akkor eszedbe jutott volna.
Ez attól is függ, hogy mennyi idő alatt fogyasztod el. 2-es jól írja, a műanyag dobozban a karikák nagy felületen tudnak oxidálódni, és egyszerűen állott íze lesz. Ehető ugyan, de az élvezeti értéke úgy már nem az igazi számomra.
Ha sokáig elég az 1 rúd, akkor a helyedben a felszeletelt szalámit kisebb, egy étkezéses adagokra osztva fagyasztanám(szeletel, frissen tartó fóliáz, dobozol, fagyaszt).
"De, ront a minőségén... Mert az oxidálódási felület sokkal nagyobb lesz..."
A megvágott rúdnak sem kisebb a felület mintha egyenként dobozba halmoznád az előre leszeletelt karikákat. Csak annak tűnik, mivel máshogy vannak elrendezve.
Szalámit, kolbászt de a szalonnát, disznósajtot, és a többi "disznóságot" is hagyományosan "egyben" tárolták és csak annyit vágtak le belőle, amennyire éppen szükség volt.
A levegővel érintkező felület oxidálódik, és ki is száradhat.
Fölösleges előre felszeletelni.
Néhány nap alatt nem megy tönkre, de sokkal jobb az íze a frissen szeletelt szaláminak.
6. Számomra ott nem annyira, mint a felvázolt esetben, sőt én a megkezdett, de egészben hagyott téliszalámin is jobban érzem az állottságot, mint a fagyasztással járó "élvezeti érték romlást".
Eddig azt tapasztaltam, hogy a megfelelően tisztított és és használt (értsd: a fagyasztandó dolgok fiókonkénti szétosztása) fagyasztóban a kellően becsomagolt termékek nem szenvednek el jelentős minőségromlást. Persze erre a kérdésre is igaz, hogy ízlések és pofonok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!