Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire éri meg az egész csirke?

Mennyire éri meg az egész csirke?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ilyen hús árak mellett elgondolkodtam hogy lehet jobban kijövök ha a tescoban 900ft-ért megveszem az egész csirkét és darabokra szedem. Ahogy elnéztem, kis gyakorlás után pár perces művelet. A kérdés az, hogy aki jártas ebben, mit tapasztal? Mennyire éri meg?
2023. okt. 15. 04:24
 1/7 Noren1989 ***** válasza:
53%

Hàt figyu, nézzük a matekot.

Kb 1-1,2 kg egy ilyen csirke, ràköltesz kb 1100at.

Ami kijön belőle:

-2mellfilé, max 45-55deka, 2400kilós àron -> 1200at költöttél volna rà.

-2 comb, mindenestül, hasonló mennyiség és érték, mint a mellfilé.

-a jóöreg csirkefarhàt, minimàl súlyban, minimàl értékben -> levesnek még jó lesz.

Ezek alapjàn egy csirke feldolgozàsàval kb megduplàzod az értékét.

A bontàsa valóban nem nagy stàjsz, csirkevàgàs alkalmàval kb 3perc volt.

2023. okt. 15. 05:27
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Kerdes, hogy mire akarod használni és mennyire vagy gyakorlott a konyhaban . Ha minden részét felhasznalod valamire, és valóban pár perc alatt felbontod, nyilván olcsóbb. Ha csak a mellett és a combot használod, vagy órákig xarolsz a bontassal, nem éri meg.
2023. okt. 15. 07:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megeszi a család minden részét akkor jobban kijön a matek.

De például nálunk csak comb+mell megy.

2023. okt. 15. 07:39
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Nyílván összeségében olcsóbb, hiszen -1 szolgáltatást veszel meg. Azt meg csak Te tudod, hogy az olcsóbb részeket, mint a szárnyvég, nyak, farhát el tudod-e, el fogod-e értelmesen használni. Mert ha csak a mell és comb kell, akkor nyílván nem éri meg.
2023. okt. 15. 08:03
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Olcsóbb mert neked kell szét bontani. Én is egyben veszem, a comb és a mell ami elfogy rögtön, a többi megy a fagyasztóba majd utána a húslevesbe. Meg még sokmindenre fel lehet használni
2023. okt. 15. 08:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, csak a mell és comb részét használnám fel. Néha levesnek a többi részét de az 1-2 havonta 1x.
2023. okt. 15. 12:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát igaz nem csirke hanem kacsa...De pl Ünnepekor is inkább veszek egész kacsát mint 2 combot! Hiába húsosabb nagyobb a comb! De egész olcsóbban kijön, hátránya hogy kisebbek ugye a combok pl...De én egészbe még mindig többet látok!

Ugyan ez a csirke is! Aki minden részét szereti annak megéri az egész!

2023. okt. 15. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!