Mi az a "sertés olvasztási alapanyag"?
Vettem sült zsírt a LIDL-ben (ez áll a dobozon), most nyitottam fel és morzsálódik.... Ilyet az életben nem láttam még. Nézem, mi van benne: sertés olvasztási alapanyag és tej!
Zsír az nincs.
Mi a rák ez?!
És fehérebb is, mint a sült zsír szokott lenni. Az ugye ilyen zsemlemorzsa színű, sötét bézs normál esetben.
Ez meg FEHÉR.
A 2-esnek 100 %-ban igaza van, a rendes, igazi sertészsír hófehér, morzsálódos"
Az olvasztási alapanyag meg minden, amiböl lehet zsírt kisütni, csak nem feltétlen szép formátumú, azaz tepertö nem keletkezik a kisütés során
Amelyik fehér színű, kenőcsös állagú, azt valamilyen túlnyomásos ipari eljárással készítik, ha jól tudom, csökkentett hőfokon.
De ha otthon felolvasztjuk egy edényben, majd lehűtjük, jobban kezd hasonlítani az igazi házizsírhoz, ami ikrásodó állagú, kicsit sötétebb is.
Aki ismeri a rendes házizsírt, a "fehér kenőcsöt" nem is igazán tekinti emberi tápláléknak.
6:
"Zsír némi állomány javítóval."
És mi lehet az? Pláne hogy nincs is feltüntetve.
"És a sertés zsír bizony szinte hófehér"
Igen, a NYERS.
"ami miatt az mégsem lenne az, azért van, mert nem megfelelő hőfokon olvasztják ki, magyarám megég."
Igen, azért veszek SÜLT zsírt, hogy már meg legyen égve, ne nekem kelljen megsütni.
Tehát akkor ez valójában NYERS zsír, amit sültnek árultak. Értem, köszönöm.
"A morzsálódást ikrásodásnak hívják, az is a minőség pozitív mérője."
De akkor mért van, hogy életemben először látok morzsálódni zsírt?...
Nem lehet elkenni, lehullik a kenyérről, nem tapad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!