Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az a "sertés olvasztási...

Mi az a "sertés olvasztási alapanyag"?

Figyelt kérdés

Vettem sült zsírt a LIDL-ben (ez áll a dobozon), most nyitottam fel és morzsálódik.... Ilyet az életben nem láttam még. Nézem, mi van benne: sertés olvasztási alapanyag és tej!

Zsír az nincs.

Mi a rák ez?!



#zsír #sertészsír #sült zsír
2023. okt. 3. 14:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

És fehérebb is, mint a sült zsír szokott lenni. Az ugye ilyen zsemlemorzsa színű, sötét bézs normál esetben.

Ez meg FEHÉR.

2023. okt. 3. 14:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
olvasztási alapanyag: zsiradék, ami lehet zsírszalonna (jellemzően nem, mivel abból önálló termék készül) belek közötti háj, a húsfélék közötti bőnyén található zsírréteg. És a sertés zsír bizony szinte hófehér, ami miatt az mégsem lenne az, azért van, mert nem megfelelő hőfokon olvasztják ki, magyarám megég. A Lidl terméke zsír, mégpedig jó minőségű. A morzsálódást ikrásodásnak hívják, az is a minőség pozitív mérője.
2023. okt. 3. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A 2-esnek 100 %-ban igaza van, a rendes, igazi sertészsír hófehér, morzsálódos"

Az olvasztási alapanyag meg minden, amiböl lehet zsírt kisütni, csak nem feltétlen szép formátumú, azaz tepertö nem keletkezik a kisütés során

2023. okt. 3. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Zsír.
2023. okt. 3. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit sok a felesleges hiszti.
2023. okt. 3. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
51%
Zsír némi állomány javítóval.
2023. okt. 3. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
73%

Amelyik fehér színű, kenőcsös állagú, azt valamilyen túlnyomásos ipari eljárással készítik, ha jól tudom, csökkentett hőfokon.

De ha otthon felolvasztjuk egy edényben, majd lehűtjük, jobban kezd hasonlítani az igazi házizsírhoz, ami ikrásodó állagú, kicsit sötétebb is.

Aki ismeri a rendes házizsírt, a "fehér kenőcsöt" nem is igazán tekinti emberi tápláléknak.

2023. okt. 3. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

6:


"Zsír némi állomány javítóval."

És mi lehet az? Pláne hogy nincs is feltüntetve.



"És a sertés zsír bizony szinte hófehér"

Igen, a NYERS.


"ami miatt az mégsem lenne az, azért van, mert nem megfelelő hőfokon olvasztják ki, magyarám megég."

Igen, azért veszek SÜLT zsírt, hogy már meg legyen égve, ne nekem kelljen megsütni.

Tehát akkor ez valójában NYERS zsír, amit sültnek árultak. Értem, köszönöm.

2023. okt. 3. 21:44
 9/11 A kérdező kommentje:

"A morzsálódást ikrásodásnak hívják, az is a minőség pozitív mérője."


De akkor mért van, hogy életemben először látok morzsálódni zsírt?...

Nem lehet elkenni, lehullik a kenyérről, nem tapad össze.

2023. okt. 3. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondom sok a hiszti.
2023. okt. 3. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!