A családom szerint a két hete-1 hónapja lejárt ételnek/alapanyagnak semmi baja sincs. Szerintetek ez normális dolog?
Mi az, hogy lejárt étel?
Mert van minőségmegőrzési idő, ami hogyha lejár, akkor a termék veszíthet a minőségéből, de attól még ehető, esetleg keményebb, nem olyan finom, stb. A fogyaszthatósági idő lejárta után viszont nem érdemes megenni semmit. Az egy hónapja lejárt hús olyan büdös, hogy a keselyűk sem ennék meg. Az hogy eszi a családod? Mert pl ha a friss húst fogyaszthatósági határidő előtt lefagyasztjuk, akkor meghosszabbodik ez a határidő, hónapokig fogyasztható, tehát nem a friss állapotában feltüntetett dátumot kell figyelembe venni.
1 honapja lejart hus? Marmint meg a lejarat elott le volt fagyasztva? Mert az ugy oke.
De egyeb esetben el nem tudom kepzelni milyen lehet. En multkor veletlenul beneztem az idot es lejarat utan 1 nappal akartam megcsinalni a csirkemellet. Olyan undorito szaga volt, amikor kibontottam, hogy majdnem osszehanytam magam.
Es ez csak 1 nap volt.
A szavatossági idő nem azt jelenti, hogy annak lejártával az élelmiszer azonnal fogyaszthatatlanná válik, megromlik.
A szavatossági idő a kereskedelmi forgalomba hozhatóság határideje, a valós minőséget egyéni elbírás után lehet meghatározni, és sok termék még fogyasztható, adományozható, de kereskedelmi forgalomba nem hozható (pénzért tilos eladni)
" soha nem lett még semmi bajuk tőle."
Nem sok kérdést hagy maga után ez a tény, hiszen ezek szerint az élet bizonyította az igazukat, minden más csak bürokrata okoskodás.
Márpedig a puding próbája az evés, hiába mutogatsz pdf fájlokba tömörített akármilyen "tanulmányt" , épp az orrod előtt zajlik az élet, és a "tanulmányok" cáfolata!!
Igazából sokminden múlik azon, miféle anyagról beszélünk. Van, amelyik a szavidőt se bírja ki!! Van, amelyik meg több évvel is túl tudja szárnyalni a gyári szavidőt.
Milyen szerencse, hogy az evolúció úgy áldott meg minket érzékszervekkel, hogy az esetek túlnyomó többségében, azokra hagyatkozva, 100%-os biztonsággal el tudjuk dönteni, mi ehető, és mi romlott!
(Fertőzöttség, mérgezés, stb, nem tartozik ide!!!!!)
Szóval mindössze annyi dolgod van, hogy bízol az érzékszerveidben, és az ösztöneidben, megszagolod azt a qrva kaját, és ha büdös, kib@szor a p-csába, ha meg nem büdös, akkor túlnősz fóbiáidon, és jó étvággyal megeszed. Nem olyan bonyolult ez a világ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!