Miért ilyen drága a paradicsom?
Figyelt kérdés
Anyósomnál egy két karó koktélparadicsomot kilóra lehetett szedni az idén. Mondták is, hogy idén jó sok paradicsom lett. Budapesten a boltokba mindenhol ez az 1000 forint körül kapni és van ahol csak 250gramm. Miért nem megy le az ára? De a sima paradicsom se a legolcsóbb, pedig az még több volt idén.2023. szept. 11. 16:29
1/7 anonim válasza:
Szántóföldeken gyakorlatilag csak a konzervipar számára folyik ma már paradicsomtermesztés. Amit boltban veszel, az 95%-ban vagy magyar üvegházból vagy Spanyolországból származik az év egész részén. Így aztán paradicsomszezonban sincs igazán nagyobb kínálat, mint máskor, ergo az árak se mennek le lényegesen.
2/7 anonim válasza:
soros, elhibázott brüsszeli szankciós politika, gyurcsány, háború
valamit kihagytam ?
valószínűleg ukrajnában termesztik a paradicsomot is ahogy mindent ott gyártanak azért ilyen drága minden ...
3/7 anonim válasza:
Amit Ukrajnában termesztenek az pont hogy olcsó, pld. gabona.
4/7 A kérdező kommentje:
Szóval a legtöbb nem a bolti polcra kerül. Köszönöm. Szomorú, de legalább értem.
2023. szept. 11. 18:35
5/7 lencsefőzelék válasza:
Vagy csak rossz helyen vásárolsz. Én az utóbbi hetekben 1500 körül vettem koktélparadicsomot a piacon, szombaton meg 300 Ft-ért simát. Igaz, ezek kicsit hibásak voltak, de egyébként is 400-550 között szokott lenni kilója.
6/7 anonim válasza:
Piacon azért olcsóbb mint boltokban.
A koktél paradicsom amúgy is drágább mindig.
7/7 A kérdező kommentje:
Piacon én is találtam olcsón, csak nem tudok mindig eljutni oda. De inkább ott érdemes igen, még ízletesebbek is.
2023. szept. 12. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!