Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kovászos uborkát készítettem. ...

Kovászos uborkát készítettem. A belseje plöttyedt lett, a héja rágós. Mit rontottam el? A vizet felforralom, 1,5 liter vízbe 4,5 dkg sót teszek. Amikor hűl annyit, hogy az üveg nem csattan el a forrótól, ráöntöm. Nem a napon érlelem.

Figyelt kérdés

2023. szept. 10. 08:06
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Egyrészt lehet, hogy kevés a só - 1 liter vízbe egy evökanálnyit szoktam tenni, másrészt - és szerintem ez a fö probléma -, a vizet nem szabad forrón ráönteni, csak kézmelegen, langyosan, inkább hidegebb legyen, mint túl meleg.
2023. szept. 10. 08:24
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Lehet mégis a só kevés én nem méregetem de iszonyat sós a víz és úgy lesz jó(finom és nem sós )az uborka.A másik hogy langyosan szoktam(ák)ráönteni a vizet.
2023. szept. 10. 08:24
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
A forró víztől lett plöttyedt.
2023. szept. 10. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Leforráztad tulképp. Én is egy liter vízbe egy evőkanál sót teszek, ahogy a kettes.

Én a sima csapvizet öntöm rá, hidegen, nem forralom, nem melegítem.

2023. szept. 10. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Előttem válaszolókkal egyetértek, mind igaz.

Ami még plusz gond lehet az uborka.

Lehet nem jó fajtát kovaszoltál, lehet nem volt friss, stb.

2023. szept. 10. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha olyan forró vizet öntesz rá, hogy éppenhogy nem csattan el az üveg, akkor persze, hogy ilyen lesz. Langyos vizet kell rá önteni, annyira se legyen forró, ami a melegvíz csapból kijön, hanem kb. kézmeleg, mint egy kutyának vagy egy csecsemőnek a fürdővize.
2023. szept. 10. 11:41
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

A lényeget leírták, nem szabad főzni az uborkát a forró vízzel. A fővéshez nem kell 100 fokos víz, ilyen vízben tojást is keményre lehet főzni, akár már 60 fokos vízben is.

Annak nincs jelentősége, hogy kézmeleg, vagy csaphideg vizet teszünk rá. Mivel mindkét esetben fél óra alatt átveszi a környezet hőmérsékletét. A környezetnek pedig melegnek kell lenni az érés gyorsítására, de nap nem érheti, pont azért, hogy ne melegedjen túl a víz, mivel akkor plötty lesz a belseje.

2023. szept. 11. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!