Kovászos uborkát készítettem. A belseje plöttyedt lett, a héja rágós. Mit rontottam el? A vizet felforralom, 1,5 liter vízbe 4,5 dkg sót teszek. Amikor hűl annyit, hogy az üveg nem csattan el a forrótól, ráöntöm. Nem a napon érlelem.
Leforráztad tulképp. Én is egy liter vízbe egy evőkanál sót teszek, ahogy a kettes.
Én a sima csapvizet öntöm rá, hidegen, nem forralom, nem melegítem.
Előttem válaszolókkal egyetértek, mind igaz.
Ami még plusz gond lehet az uborka.
Lehet nem jó fajtát kovaszoltál, lehet nem volt friss, stb.
A lényeget leírták, nem szabad főzni az uborkát a forró vízzel. A fővéshez nem kell 100 fokos víz, ilyen vízben tojást is keményre lehet főzni, akár már 60 fokos vízben is.
Annak nincs jelentősége, hogy kézmeleg, vagy csaphideg vizet teszünk rá. Mivel mindkét esetben fél óra alatt átveszi a környezet hőmérsékletét. A környezetnek pedig melegnek kell lenni az érés gyorsítására, de nap nem érheti, pont azért, hogy ne melegedjen túl a víz, mivel akkor plötty lesz a belseje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!