Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Baj ha kicsírázott a sárgabors...

Baj ha kicsírázott a sárgaborsó és fura szaga van? Meg lehet főzni?

Figyelt kérdés
Soha nem készítettem még sárgaborsó főzeléket és nem is ettem még. Ma ebédre akartam készíteni és a recept azt írta, hogy egy éjszakára áztassam be. Tegnap kb 7kor betettem egy tál vízbe és a pulton hagytam. Ma reggelre pedig ilyen fura dió szaga lett meg kicsírázozt. Főzzem meg vagy ne?

2023. szept. 5. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Inkább ne
2023. szept. 5. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
46%
Minden bizonnyal megposhadt a víz. Bajod nem lesz tőle, ha megeszed, viszont a bűz megmarad, én kiönteném.
2023. szept. 5. 14:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Miután kiírtam a kérdést, kiderült, hogy hosszabb napom lesz mint gondoltam. Szóval betettem a hűtőbe, aztán most egy órája kivettem, alaposan átmostam egy szitán és elkeztem főzni max fokozaton. Rossz szagot már nem érzek rajta. Ha kész majd írok milyen lett, hátha segít valakinek.
2023. szept. 5. 19:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Jó lett.
2023. szept. 6. 19:48
 5/6 anonim ***** válasza:
45%
Fujj.
2023. szept. 7. 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:
72%
Pont így jártam 2 nappal ezelőtt. Be volt áztatva 24 órára, órák alatt sehogyan sem akart megfőlni, és közben keménysége ellenére kicsírázott. Állítólag ez nem étkezésre szánt borsó, annak nem szabad már csíráznia. 5 óra alatt is csak félkemény lett, de párommal megpróbálkoztunk vele és berántottam. Neki nem lett baja, nekem gyomorrontásom lett. Az egészet kiöntöttem. Spárból Tellér márkájú volt. Eddig soha nem vettem ilyet és így ezután sem fogok!
2023. szept. 26. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!