Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem liofilizálunk le...

Miért nem liofilizálunk le több gyümölcsöt, zöldséget?

Figyelt kérdés

Kérdés lejjebb, előbb h miről van szó:

Liofilizálás=fagyasztva szárítás (beküldik a gyümölcsöt 1 nagy kamrába, gyorsfagyasztják, majd lecsökkentik a nyomást annyira, hogy megfagyott jég egyből gőz halmazállapotként távozik (szublimál), így hátramarad a gyümölcs ép váza. Jobb mint a szárítás, mert fontos illoolajok stb nem távoznak, fagyasztasnal jobb mert tarolashoz nincs szukseg hutoenergiara, nagydagrenddel kisebb sulyu konnyebb szallitani. Hatranya h dragabb, de egy jo nagyuzemben biztos olcsobb lenne


Viszont boltban nem látok semmi ilyet . Pedig mindenféle idénygyümölcsöt lehet liofilizálni, málna, eper, áfonya, meggy, barack, szilva, gomba, spárga, borsó, random szeletelt zöldségek.



#fagyasztott gyümölcs #fagyasztott zöldség #liofilizált #Liofilizálás #Fagyasztva szárítás
2023. szept. 1. 01:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"A romolhatosagrol nem is beszelve."

Ha egy aszalt gyümölcs az aszalás után nem romlik meg, akkor nyilván egy liofilezett és a konyhapulton hagyott gyümölcs sem fog annyi vizet felvenni, hogy megromoljon.

2023. okt. 19. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
A liofilizált élesztőnek 6k alatt van kilója negyed kilós kiszerelésben fyi, szóval tényleg drága eljárás, de nem 30k.
2024. jan. 9. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!