Miért nem liofilizálunk le több gyümölcsöt, zöldséget?
Kérdés lejjebb, előbb h miről van szó:
Liofilizálás=fagyasztva szárítás (beküldik a gyümölcsöt 1 nagy kamrába, gyorsfagyasztják, majd lecsökkentik a nyomást annyira, hogy megfagyott jég egyből gőz halmazállapotként távozik (szublimál), így hátramarad a gyümölcs ép váza. Jobb mint a szárítás, mert fontos illoolajok stb nem távoznak, fagyasztasnal jobb mert tarolashoz nincs szukseg hutoenergiara, nagydagrenddel kisebb sulyu konnyebb szallitani. Hatranya h dragabb, de egy jo nagyuzemben biztos olcsobb lenne
Viszont boltban nem látok semmi ilyet . Pedig mindenféle idénygyümölcsöt lehet liofilizálni, málna, eper, áfonya, meggy, barack, szilva, gomba, spárga, borsó, random szeletelt zöldségek.
Mert olyan drága az eloallitas (es ezaltal a vetelar) hogy nagyon kevesen tudják megfizetni. Gondolj bele, 30-40 ezer kiloja.
Raadasul az eltarthatosaga se orok kert amint kibontod a zacskot (es nem vakumozod vissza, bejut a levego amiben van para amit felsziv. Mar ket het utan se ugyanolyan. A romolhatosagrol nem is beszelve.
Amugy bioboltokban, tescoban es online kaphato
Én vennék szívesen, kipróbálnék több fajtát. De csak rendelni lehet. Régebben volt egy-két bioboltban.
Szerintem finom. Málnát, epret próbáltam eddig. Nagyon jók, mint valami édesség. Torták, sütemények díszítéséhez is nagyon jó.
Egyébként pont egy receptben hallottam róla először, addig nem tudtam, hogy mi ez.
köszi
ettem én is Tescoban volt málna és nagyon finom volt, pici vizet magába szívja meglepő volt h mennyire megmaradt az eredeti íze.
Hát lehet csak hozzá kéne szokatni a népet mint a szöcskeliszthez. Valszeg drága lehet, de ez csak az előállítàs.
Pl jo lenne ha egzotikus orszagokban is lenne, leliofolizalnak 6000 tonna full érett mangószeletet és úgy szállítanák ide nem kéne hűtőraktár
Hm most h belegondolok, nem tudom a banánchips liofilizalt e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!