Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mindenhol bevett gyakorlat,...

Mindenhol bevett gyakorlat, hogy csak csonttal hajlandók eladni húst?

Figyelt kérdés

Üdv!

Aránylag ritkán főzök, így húst sem gyakran vásárolok. Most arra adtam a fejem, hogy mégis összerittyentek valamit. Lehet ez a gond, de amit most leírok, az nekem teljesen életidegen. Egy családtagom elment bevásárolni, egy másik a kezem alá segített, felaprította a húst. Amolyan munkamegosztással nekiestünk. Hazahozott 1,5kg húst, ennyit írtam fel, hogy ennyiből szeretnék csinálni valamit. Elég lett volna hármunknak 2 napra legalább. Mire ki lett csontozva, maradt pont a fele. De legalább ott hagytunk több, mint 12e forintot arra, hogy 3 ember éhen maradjon, mert olyan kevés hús maradt belőle a végén, hogy azt mondtam, ilyen kevésből nekiállni sincs értelme, kár a gázt is pazarolni.

Nagyon dühös voltam! Mi az, hogy kérek X kiló húst és pont a fele annyit kapom, mert mindenáron el akarja adni nekem a csontot?! Azt a csontot, amiből jobbára semmit sem tudok/akarok csinálni, mert nem akarom megvenni, nem csinálok belőle levest sem, belefőzni sem akarom és úgy érzem miatta, hogy át lettem vágva.

És érdekes módon a legtöbbször, ha vettem húst, ez nem volt gond. Megkaptam kifilézve, tisztán a húst. És én pont ezzel számoltam. CBA hentespult volt. Máshol is bevett szokás ez? Vagy csak errefelé? És mi van, ha nekem nem kell a csont és nem akarom megvenni?

Lehet, hogy rutinos szakácsoknak ez nevetséges/triviális kérdés, de most a több napi kajánknak tett épp keresztbe a hentes és nagyon dühös vagyok... holnap pedig nem érek már rá nekiállni 2 éjszakás műszak között...

2023. aug. 29. 12:43
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Igen, mondhatni tanulópénz volt. Az értelmes válaszolóknak egyébként köszönöm. Innentől odafigyelek erre.
2023. aug. 29. 14:31
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

A csaladtagod aki megvette sem túl eszes.

A csontos szeltelt tarja pl. elég gusztustalan, mert rajta maradnak a húson az apró csontszilánkok.

Keptelenseg tökeletesen lemosni. Gondolom az iparban fűrésszel szeletelnek.

2023. aug. 29. 15:33
 23/28 anonim ***** válasza:
83%
22. Te, lehet én hülye vagyok? Én csontosan veszem a csontos húsokat általában.
2023. aug. 29. 15:37
 24/28 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy ha már kifiléztétek, akkor remélem, nem hajítottátok el a csontokat. Nagyon király alaplé készíthető belőle, sokkal jobb, mint a leveskockából készült. Sokáig fő ugyan, de igazából nincs vele dolog, elvan magának a tüzhelyen.
2023. aug. 29. 19:32
 25/28 A kérdező kommentje:
#24 persze, bevágtuk a fagyóba, csak most nem erre volt szükség ugye.
2023. aug. 29. 21:30
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék, hogyan indult ez az egész.

Kitaláltad (?), hogy gombás sertés pörkölt lesz a kaja 3 napra. Feltételezem, kerestél receptet, hisz azt írtad, nem vagy gyakorlott a konyhában.

Aztán szóltál a családtagodnak, hogy vásároljon be. Na most itt lesz érdekes, mit írtál fel neki?

Mert ha csak annyit, hogy 1.5 kiló húst, az hatalmas hiba volt, mert ez olyan, mintha azt írtad volna, vegyél gyümölcsöt.

A sertésnek 10+ féle része van.

Tarja nem egy tipikusan pörköltnek való fajta, bár nem kizárt ebből csinálni.

Na most a hentes pontosan azt, és annyit ad olyan formában, amit a vevő kér.

A családtagod vélhetően ár alapján dönthetett, mert a csontos húsok többnyire olcsóbbak a színhúsoknal.

Legközelebb nyugodtan mehettek úgy, hogy a hentesnek megmondod, milyen ételt szeretnél főzni és hány főre, ő ajánlani fog húsrészt, akár többet is, amiből választhatsz.

2023. aug. 30. 16:57
 27/28 anonim ***** válasza:
70%
A szó, amit keresel az a csirkemellfilé
2023. aug. 31. 10:53
 28/28 anonim ***** válasza:
Az oldalasat is szeretik sokan mégis alig eszik húst az ember róla! Csirkecombot is lehet venni csont nélkül csak ugye drágább!
2023. okt. 1. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!