Mindenhol bevett gyakorlat, hogy csak csonttal hajlandók eladni húst?
Üdv!
Aránylag ritkán főzök, így húst sem gyakran vásárolok. Most arra adtam a fejem, hogy mégis összerittyentek valamit. Lehet ez a gond, de amit most leírok, az nekem teljesen életidegen. Egy családtagom elment bevásárolni, egy másik a kezem alá segített, felaprította a húst. Amolyan munkamegosztással nekiestünk. Hazahozott 1,5kg húst, ennyit írtam fel, hogy ennyiből szeretnék csinálni valamit. Elég lett volna hármunknak 2 napra legalább. Mire ki lett csontozva, maradt pont a fele. De legalább ott hagytunk több, mint 12e forintot arra, hogy 3 ember éhen maradjon, mert olyan kevés hús maradt belőle a végén, hogy azt mondtam, ilyen kevésből nekiállni sincs értelme, kár a gázt is pazarolni.
Nagyon dühös voltam! Mi az, hogy kérek X kiló húst és pont a fele annyit kapom, mert mindenáron el akarja adni nekem a csontot?! Azt a csontot, amiből jobbára semmit sem tudok/akarok csinálni, mert nem akarom megvenni, nem csinálok belőle levest sem, belefőzni sem akarom és úgy érzem miatta, hogy át lettem vágva.
És érdekes módon a legtöbbször, ha vettem húst, ez nem volt gond. Megkaptam kifilézve, tisztán a húst. És én pont ezzel számoltam. CBA hentespult volt. Máshol is bevett szokás ez? Vagy csak errefelé? És mi van, ha nekem nem kell a csont és nem akarom megvenni?
Lehet, hogy rutinos szakácsoknak ez nevetséges/triviális kérdés, de most a több napi kajánknak tett épp keresztbe a hentes és nagyon dühös vagyok... holnap pedig nem érek már rá nekiállni 2 éjszakás műszak között...
(n+1). szokásos napi kamu ezer ellentmondással.
8000 forintos hús, aminek a fele csont. Hogyne, persze.
#12
Jézusom, hogy itt a GYIK-en mindenki szerint minden kamu. Csak kevés infot adtam meg. Kb 12e volt a bevásárlás, cakkumpakk. Amiből nem lett ebéd, mert pont fele alapanyag lett ahelyett, amit elterveztem. Így értettem. Ennyi.
Biztos aki bevásárolt volt hülye ezek szerint, mert nem tudta, hogy kb 2x ennyit kellett volna kérni a tarjából.
Kérdés megválaszolva, köszönöm.
Rengeteg módja lett volna a felhasználásának, ha volt otthon pár alapanyag. Pl. fasírtnál a mennyiséget szaporítja a kenyér/zsemle. Mondjuk nem tarjából szokás készíteni, az igaz. Húsleves is készülhetett volna, és abba direkt jó a csontot is belefőzni.
Egyébként mi lett a sorsa a húsnak?
Nem ment a kukába. Csak nem kicsit lett kevesebb, hanem jóval. Megnéztem a csontot, ami ki lett szedve belőle és igencsak méretes. Majd nekiállunk, ha veszünk még hozzá, nyilván. Addig hűtő. Ami sajna nem ma lesz, mert nem fér bele az időbe már.
Ez van. Mivel ritkán vásárolok húst, nem voltam tisztában a fentebb említett hentesi gyakorlatokkal. Akkor úgy lett volna kérve.
Mint írtam is a kérdésben, aki gyakran vásárol és főz, annak magától értetődő. Nekem meg eddig nem így volt. Nyilván az ember tanul belőle. Meg mondjuk legközelebb nem mást kérek meg a vásárlásra ugye....
15
Oké.Szóval,akkor legalább egy napig nem esztek semmit, mert a két napra terveztet ételmennyiséghez szükséges alapanyag fele áll csak rendelkezésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!