Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg vannak emberek, akik...

Tényleg vannak emberek, akik 1 éve leszedett almát képesek megvenni?

Figyelt kérdés
Most akciós újságban láttam, hogy Idared almát árulnak. Hogy mostanáig elálljon, már kb. tavaly szeptemberben le kellett szedni teljesen éretlenül, és ebből, valamint a hosszú tárolási időből kifolyólag vitamintartalma meg egyéb beltartalmi értéke pontosan nulla.
2023. aug. 18. 06:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Vagy: valami fólia alatt nevelt korai alma.
2023. aug. 18. 07:17
 2/15 A kérdező kommentje:
Fólia alatt minek nevelnék? Duplájára emelkedne a termelési költség. Májusban is lehetett kapni ilyent, akkor még megértettem, hogy friss gyümölcs nem nagyon van, megveszik.
2023. aug. 18. 07:53
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Minek nevelnék, nah vajon? Hát hogy eladják. Most :P
2023. aug. 18. 07:55
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
A déli féltekén fél évvel el van tolódva!!
2023. aug. 18. 08:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hűtőházi nyilván, évtizedek óta így tárolják nem kell ezen csodálkozni.
2023. aug. 18. 08:24
 6/15 A kérdező kommentje:

10 évvel ezelőtt még nem árultak tavalyi almát augusztus végén. Kb. májusig tárolták hűtőházakban.

Ez magyar alma. 1000-1500 Ft-ért nem biztos, hogy rossz Idared almát megvenne a nép. (Ez a legtöbb országban eladhatatlan minőség, csak nálunk van rá kereslet.) Kiváló a tárolhatósága, de az egyetlen jó tulajdonsága.

Meg különben is, az Idared késői érésű, saját részre csak októberben szedik, mert előtte nem adja még azt a minőséget se, amit kellene. Onnantól még több hónap, hogy ehetővé érjen. Ha netán fóliáznák, akkor se ezt a fajtát választanák. Némelyik fajta már szeptemberben teljesen jó szabadban is.

Az nem is kérdés, hogy ez tavalyi termés.

2023. aug. 18. 11:11
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
Te meg egész évben veszed a banánt, Kérdező! 🤣
2023. aug. 18. 11:41
 8/15 A kérdező kommentje:

7

Annyira hülye azért nem vagyok...

Miközben mindig van itthon 3-4 féle saját FRISS gyümölcs...

2023. aug. 18. 11:47
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Én biztosan hülye vagyok, amiért alma érés előtt, a tavalyi almát eszem.
2023. aug. 18. 11:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Eskü, hogy nem kötözködni akarok, de hogy lehet fólia alatt gyümölcsfát tartani?

Én még ilyet életemben nem láttam, de ha valaki igen, akkor nagy szívességet tenne, ha leírná, hogy hol és megnézném azt a fóliázott gyümölcsöst!

2023. aug. 18. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!