Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A padlizsánnak van illata?

A padlizsánnak van illata?

Figyelt kérdés
Vettem két padlizsánt, az egyiket felvágtam, és megsütöttem, de ne volt jó, ki kellett dobnom. A másikat már nem szeretném feleslegesen megsütni. Ha megszagolom, meg tudom állapítani, hogy még ehető-e? Heti akcióban vettem őket, hűtőben voltak, még bőven jónak kéne lenniük.

2023. aug. 15. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted, hogy nem volt jó?

Gyakran csinálok padlizsánt, kifejezett illata nincs. A színe viszont nem túl bizalomgerjesztő, szürkés-barnás.

Valamint a héját sem szeretik sokan, de ha szeletekben sütötted, akkor az egybentartja, utána le lehet húzni.

2023. aug. 15. 09:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Ettem már padlizsánt, finom volt, de ez mintha készült volna megromlani. Egyben sütöttem, és ettem (azt az 1-2 falatot).
2023. aug. 15. 09:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Mégis milyen íz? Savanyú? Erjedt?

Milyen színe volt, és állaga, amikor felvágtad?

2023. aug. 15. 09:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem sok íze volt, az is inkább fanyar, és közepesen kemény volt. A színe rövid sütés után barnás, bár ezt annak tudtam be.
2023. aug. 15. 09:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt eléggé megsütve, a barnás szín meg természetes a sütés után.

Szerintem semmi baja sem volt, csak fogalmad sincs, milyennek kellene lennie. (Hetente többször csinálok padlizsánt, szóval én tudom)!

Másrészt ha egyben sütöd utána füszerezni kell, mert önmagában nem sok íze van.

2023. aug. 15. 09:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Végülis nem kizárt, kb. 15 percig sült, legközelebb tovább fog. Köszönöm.
2023. aug. 15. 10:08
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem borzasztó szaga van sütés közben - írom ezt úgy hogy amúgy imádom, egyik kedvenc zöldségem. :D
2023. aug. 15. 13:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Kész van, ez már jobb lett, szaga alig volt :)
2023. aug. 15. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!