Amerikai palacsinta vagy az európai a jobb?
Szerintem az amerikai is finom pl reggelire mintsem külön desszertként mint ahogy mi esszük, de hiába mindkettő palacsinta, ég és föld, mármint nem rosszabb de teljesen más élmény. Ahogy mi az ameriakait ők vajon ismerik az európait? Lehet ha megismernék újragondolnák az elképzelésük a palacsintáról, hogy ez egy desszert is nem egy "édes reggeli".
A tészta íze is full más. Az amerikai olyan sima, inkább sósabb ízvilág öntet nélkül, az európai édesen tésztásabb.





Ismerik az amerikaiak is leginkább franciaként .
Nekem teljesen jó az amerikai is mint desszert, egyébként kedvelem és készítem mind a kettőt.















Az amerikainak inkább a tésztája a lényeg, azt kell nagyon jól eltalálni, öntetnek leggyakrabban valami nulla értékű tömény cukrot használnak, ami üres kalória.
Az európainak szimplább a tésztája, és nem azon van a hangsúly. A töltelék a lényeg, ami jóval több, és amellett, hogy karakteres ízűek, jól lehet őket ízesíteni, nem csak szimplán édesek, általában jóval magasabb biológiai értékkel rendelkeznek.
Egy túrótöltelék, diótöltelék, vagy akár egy jó gyümölcslekvár, ízben, és biológiai értékben más dimenzió, nem is összehasonlítható pl. egy juharsziruppal.










A kettö teljesen más kategóira.
Az amerikai reggelire való "zsömle helyett" valami, a francia/európai meg egyértelmüen desszert.
Mivel más szerepe van az étrendben, ezért nem lehet egymáshoz képest minösíteni, ez kb olyan, mintha a zsömlét meg az aranygaluskát akarnád összehasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!