Szerintetek manapság mennyire jön ki havonta egy férfi és egy nő étkezése?
Értem ezalatt azt, hogy a férfi és a nő egészséges, nincs étel intoleranciája, mindkettő egészséges súlyú, nem soványak, nem elhízottak, közepesen aktívak.Közepes aktivitás alatt azt értem, hogy nem sportolnak naponta, de nem is totálisan eltunyultak.
Az étkezésük álljon mondjuk egyszerűbb ételekből, mondjuk 2 naponta főzzenek.Legyen benne idényzöldség és gyümölcs, hús, tejtermék, tojás.
Nem kell flancos dolgokra gondolni, de ne kenyeret egyenek kenyérrel meg üres tésztával, mert ez hosszútávon az egészségre is káros, a gyógyszerek sem olcsóbbak.
Tegyük fel, figyelik a boltokban is az akciókat, hetente csinálnak nagyobb bevásárlást, a többi nap meg apróságokat vesznek, ami épp lemaradt.
Ezt mennyiből lehet szerintetek kihozni egy hónapban.Tegyük fel fejenként, vagy egy férfire és egy nőre összesítve.
Ezt mennyiből lehet szerintetek kihozni egy hónapban?*
(Bocsi, lemaradt a kérdőjel.)
#2 Na, akkor csak nem én vagyok már a hülye, ha azt veszem észre, hogy lassan kajára sem telik rendesen.
Mármint hogy én is pont így számolok, még a legnagyobb odafigyeléssel is.Ez iszonyatos.
Szerintem az innivalót is bele kell számolni.A zöldség is rohadt drága, muszáj enni mellé legalább 1 szelet húst, mert jól sem lakik tőle az ember.Legalábbis én állandóan éhes vagyok és fáj a hasam, székrekedésem van, ha sok tészta-rizs-kenyeret eszem.Magas keményítő tartalmú zöldségekkel (tehát amik laktatóak) szintén ugyanez a helyzet.
Egyébként a havi kajába természetesen mindent bele kell számolni.A kávét, a nassolnivalót, az utolsó üveg ásványvízig mindent.
Igazából ha beleszámolom, se sokkal több, mert üdítőt max hétvégére veszek, vizet a csapból iszom, a kávé lehet megdobja havi szinten, főleg a napi dobozos. (A kapszulásat talán 3 hetente kell venni, 20 db 1500 ft) Nasit is max hétvégére veszek egy valamit, szóval az plusz 500-1000 ft az adott hétre. Szóval a napi jegeskávé mondjuk plusz 10K egy hónapra. (Csak munkanapokon veszek.)
Nekem nincs bajom ezzel a zöldséges étrenddel, pont, hogy azóta van minden rendben, amióta így eszek. Húst heti 1x veszek talán, amúgy bőven jól lakom nélküle, nem szeretem annyira, azért veszem ritkán, csak néha van 1-2 kaja amibe megkívánom, most pl rakott bulgurt csináltam darált hússal, kelbimbóval meg brokkolival, ez mondjuk pont egy kiadósabb kaja lett, ennél egyszerűbbeket szoktam általában enni.
De múltkor meg pl kuszkuszt ettem, egy cukkinit sütöttem meg hozzá tojással, az mondjuk rohadt olcsó szerintem, ha azt nézzük, hogy a kuszkusz 500 ft körül van, ebből legyen 100 ft amit elhasználtam, 3 tojás kb 200 ft (700 volt kb a doboz) egy db cukkini meg nemtom már mennyi volt, de kb 1000-1200 ft a kész kaja. (Bele lehetne számolni a pár csepp olajat, fűszereket is, de azt már tényleg felesleges :D)
Az Aldis mirelit zöldségek tényleg elég drágák lettek, de általában két adag kajára elegek.
#7 Mi sem veszünk üdítőt, meg nasit sem szoktunk.Max hetente 1x veszünk 1 dobozos fagyit(így a melegben), nagy ritkán 1-1 tábla csoki kettőnknek, üdítőt mi sem veszünk.
Mi is szoktunk pl főzeléket enni tojással, azt sem lehet állandóan és naponta.Meg akkor többször is eszünk, mert az elég sovány kaja.Nem mellesleg a tojás is elég drága.
Mindenkinek más étrend az, ami működik.Nekünk legalább 2 naponta kell húst enni, túl sok kenyér-tészta-hüvelyes-gabona nálunk nem megy, leírtam miért.
Nekem ráadásul elég súlyos aranyeres panaszaim vannak, tényleg nem mindegy nekem, ha állandóan székrekedésem is van vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!