Ez csak helyi dolog, vagy máshol sem lehet cukrot kapni?
Például befőzési szezon van, akinek van kertje az ilyen formában hasznosít, de kert nélkül is készítenek lekvárokat, befőtteket.
Én is teszek el, de közel sem olyan tempóban mint anyám csinálta, hogy még télen is főzött be narancsot, citromot, sütőtököt, gyártotta a dió, mandula és gesztenyelikőröket.
13.
Erről a remek intézkedésről (amit a boltok kényszerűségből maguk szabtak meg) egy régi tévéfilm jut eszembe. Hatvanas években készülhetett.
A főszereplő egy ügyeskedő fickó volt, szélhámos ha tetszik.
Akart venni a boltban 50 pár gumicsizmát. Nem lehet. Magánszemély csak egyet vehet. Jó. Kiment, vett egyet, kiment, vett egyet, kiment… ötvenszer.
Én már tavaly ilyenkor tudtam, hogy az idei befőzéssel is gond lesz, mert tavaly pont emiatt maradt el nálunk. 1 kg cukrot nem tudtunk venni.
Nem vásároltam fel senki orra elől, de ahol ősszel-télenjártamban-keltemben láttam cukrot, mindig vettem EGY zacskóval. Sikerült is összehordanom annyit, hogy eddig idén nem volt gondom, de csak úgy, hogy sárgabarack idén alig volt és kilójába az előírás szerinti 40 dkg helyett csak 20 dkg-ot tettem. És még jönnek sorban a gyümölcsök...
A kérdés a filmről szól, közben átcsúsztunk a könyvekre.
Nem baj. A kérdezett javításokat ki finanszírozná? Néha van amikor egy film teljesen új szinkront kap. Számos oka lehet ennek, többek között jogi is.
De hogy azért nyúljanak hozzá, mert bakik vannak benne, nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!