Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ez csak helyi dolog, vagy...

Ez csak helyi dolog, vagy máshol sem lehet cukrot kapni?

Figyelt kérdés
Egy kis Tolna megyei varosban lakom, es egyik itteni boltban sem lehet cukrot kapni. Tegnap este átmentem a szomszéd városba, ahol Lidl is van, de ott sem volt.
2023. júl. 12. 15:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%
Hova teszik az emberek azt a rengeteg cukrot? Van aki kilószámra viszi, szoktam látni. Nekem van egy majdnem teli csomag a kamrában vagy 5 éve, mikor munkások voltak és csak azzal voltak hajlandóak meginni a kávét, nekik adtam belőle, azóta is ott rohad.
2023. júl. 12. 16:34
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Például befőzési szezon van, akinek van kertje az ilyen formában hasznosít, de kert nélkül is készítenek lekvárokat, befőtteket.

Én is teszek el, de közel sem olyan tempóban mint anyám csinálta, hogy még télen is főzött be narancsot, citromot, sütőtököt, gyártotta a dió, mandula és gesztenyelikőröket.

2023. júl. 12. 16:43
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
11# 2-3 kg-nál nem is lehet többet venni.
2023. júl. 12. 16:48
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

13.

Erről a remek intézkedésről (amit a boltok kényszerűségből maguk szabtak meg) egy régi tévéfilm jut eszembe. Hatvanas években készülhetett.

A főszereplő egy ügyeskedő fickó volt, szélhámos ha tetszik.

Akart venni a boltban 50 pár gumicsizmát. Nem lehet. Magánszemély csak egyet vehet. Jó. Kiment, vett egyet, kiment, vett egyet, kiment… ötvenszer.

2023. júl. 12. 16:52
 15/25 anonim ***** válasza:
50%
Vidéken van ahol csak pult alól kapni cukrot. Családtagom kisvárosban vett már 900 forintért egy kilót. A következő hónaptól biztos mindenhol lesz cukor, mert szabadáras lesz.
2023. júl. 12. 16:57
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Én már tavaly ilyenkor tudtam, hogy az idei befőzéssel is gond lesz, mert tavaly pont emiatt maradt el nálunk. 1 kg cukrot nem tudtunk venni.

Nem vásároltam fel senki orra elől, de ahol ősszel-télenjártamban-keltemben láttam cukrot, mindig vettem EGY zacskóval. Sikerült is összehordanom annyit, hogy eddig idén nem volt gondom, de csak úgy, hogy sárgabarack idén alig volt és kilójába az előírás szerinti 40 dkg helyett csak 20 dkg-ot tettem. És még jönnek sorban a gyümölcsök...

2023. júl. 12. 17:08
 17/25 anonim ***** válasza:
28%
A sárgabarack cukor nélkül, savanykásan az igazi. 🥰
2023. júl. 12. 17:11
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

A kérdés a filmről szól, közben átcsúsztunk a könyvekre.

Nem baj. A kérdezett javításokat ki finanszírozná? Néha van amikor egy film teljesen új szinkront kap. Számos oka lehet ennek, többek között jogi is.

De hogy azért nyúljanak hozzá, mert bakik vannak benne, nem jellemző.

2023. júl. 12. 17:11
 19/25 anonim ***** válasza:
82%
18. nagyon félrement, bocs!
2023. júl. 12. 17:12
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Régen volt olyan hogy ne találtam volna
2023. júl. 12. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!