Megmikróztam a fagyasztott csirkemellfilét, hogy gyorsan olvadjon. Érdemes még ezek után megsütni, elfogyasztani?
Kifolyt belőle viszonylag sok folyadék, és kicsit mintha elősült volna. Száraz félig megsült jellege van.
Kokuszzsírban gondoltam megsütni, serpenyőben.
Pl kidobni.
Sosem láttam még húst ilyen formában, de nem valami gusztusos
Miért, mi baja azon kívül, hogy kifehéredett és a vékonyabb részei szárazabbak?
Fűszerezd be, tegyél alá zsiradékot és vizet, fedd le és párold/süsd puhára!
Borzalmas lett.
Számtalanszor sütöttem már serpenyőben csirkemellfilét; eddig még sosem volt olyan íze és szaga, mintha dögkútból szedték volna elő. Ezt még a fűszer sem nyomja el.
És 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a csirke nem volt romlott.
A mikró csak elég óvatosan alkalmas felolvasztásra, ha magas(abb) fokozaton próbálod, akkor az eredmény gyakorlatilag ehetetlen lesz. A külsö részek túlforrósodnak, kiszáradnak, félig megégnek, a belseje meg fagyos marad.
Ha egyszer erre a szintre jutott a hús, megmenteni már nem leheséges. (esetleg a külsö részeket lefaragni és a belsö, még teljesen nyers részt próbálni elkészíteni, de ez is szerencse kérdése)
Sokkal okosabb, ha a fagyott húst dupla zacskóba zárva kézmeleg vízbe teszed, a vizet egy-kétszer cserélve, így lassan, kiméletesen olvad fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!