Milyen luxus élelmiszereket szoktál fogyasztani és milyen formában?
Különbség hogy neked luxus, azaz nem engedheted meg vagy csak nagyon ritkán, vagy a többség szemében luxus. Én a másodikra kérdeztem, úgy hogy egyéni szemszögből voltam kíváncsi szerinte mit lát luxusnak a többség.
Nem szociográfiai kérdést akartam csinálni belőle.
7. "bélszín, cseresznye, túró, tonhal itt nem luxus" Hol itt?
Egy Wagyu vagy kobe szerintem még mindig az.
Jó minőségű tonhal pl. japán vörös tonhal még ott is az.
Cseresznye nagyon megdrágult itthon való igaz. Pedig évben alig van mit tenni vele csak szedni kell júniusban.
Túró ahogy minden tejtermék ne csak a túrót említsük.
Kecske juh bölény és egyéb patás vajat meg nem is lehet kapni itthon, vagyis én nem láttam még. Pl. szamár vagy lótejet sem látok.
"Azért a luxusélelmiszerek egy viszonylag jól meghatározható csoport, nem pedig annak a szinonimája, hogy egy étel xy-nak a saját bevételeihez képest drága. Egy használt, tízéves Suzuki sem lesz luxusautó azért, mert valakinek nem telik rá, ellenben egy Lazareth vagy Lambo alapból az."
Nem jó a megközelítésed, a luxus relatív dolog.
Fent nevezett Lamborghini pl. csak azért luxus, mert egy kis csoport tudja megfizetni, tehát a többség bevételeihez képest drága. Ha számodra is elérhető árban lenne, rögtön nem látnád luxusnak.
A tíz éves Suzuki is luxus annak, aki egy BKV bérletet alig tud kinyögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!