Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hányinger bizonyos ételek...

Hányinger bizonyos ételek textúrájától?

Figyelt kérdés

Olyan ételek esetében is, amiket pedig kifejezetten szeretek, néhány falat után öklendezni kezdek és nagyon erős hányingerem lesz, amennyiben bizonyos módon van elkészítve.


Tulajdonképpen három fajta ételnél vettem észre ezt a jelenséget:


A virsli, ami az egyik kedvencem és heti rendszerességgel eszem sütve vagy grillezve, de ha csak úgy simán a mikróban készül el, akkor rosszul leszek tőle.


A hús/felvágott esetén, ha nagyon vastag, porcos vagy tele van dzsindzsával.


Végül az alma és az őszibarack, amiket héjastul nem bírok megenni, de ha meghámozom, kifejezetten szeretem az ízét.


Nyilván otthon nem zavar ez a dolog, mert nem úgy készítem el, hogy rossz legyen, de vendégségben vagy barátok között nagyon rossz tud lenni, mert nem akarom megbántani a vendéglátót vagy hogy finnyásnak gondoljanak.


Az a baj, hogy egyáltalán nem tudom kontrollálni, pedig már többször próbáltam megküzdeni vele.


Nyugtassatok meg, hogy mással is van ilyesmi és nem csak én vagyok ilyen fura 😅



2023. jún. 8. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Velem is van "ilyesmi". :) Csak én nem dzsindzsának, hanem csimbóknak hívom a rágós, fura, nem ételbe illő részeket. Porc, csont szilánkok, elrághatatlan zsírcsomók, szőrös bőrdarabok, szétrághatatlan csövecskék (gondolom ezek valaha erek voltak), sajnos haraptam már rá halszemre is halászlében - mert bele kell főzni a pontyfejet mi?! Legalább a szemét szednétek ki b+!!! :D


Szóval igen.

2023. jún. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Én a habos ételeket nem szeretem. Vagyis, amiben buborék van. A krémlevest, miután összeturmixoltam, felforralom, majd lehűtöm, így kimennek belőle a buborékok. A muffint sem szeretem, mert ha kettétöröm, látom benne a buborékokat. Ez sztem nem finnyásság. Illetve van pár olyan alakú tészta, amit nem ennék meg, pl a kagylótészta. Bizonyos ételeket csak bizonyos alakú tésztával készítek. Megvan, h mi való a túrós, a krumplis tésztához, stb. Bár ez nem textúra, de hasonló....
2023. jún. 9. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitok!


#1 Igen, pontosan ilyen típusú húsokra gondoltam, úgy látszik hasonló dolgokkal állunk hadilábon. A szemgolyós történet elég durva lehetett, nem irigyellek.


#2 Inkább nem kommentálnám.


#3 Tök érdekes, amit írtál, az jutott eszembe róla, hogy egyszer láttam valamilyen orvosos dokufilmben hasonlót. Ott mondjuk nem kifejezetten ételre mondták, de állítólag nem ritka jelenség, hogy az apró lukacsos dolgoktól valaki fél vagy hányingere lesz. Utána kerestem és elvileg tripofóbiának hívják. Lehet, hogy neked is valami hasonlód van?

2023. jún. 9. 21:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet!
2023. jún. 10. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#3 Köszönöm, én sem irigylem magam. :D Egyébként össze volt főve ilyen kis fehér golyóvá, but still... :D
2023. jún. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!