Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg nem lehet Bp-n meginni...

Tényleg nem lehet Bp-n meginni az otthoni csap vizet? (állítólag annyira klóros) Csak az ásványvíz jöhet szóba?

Figyelt kérdés
2023. máj. 30. 17:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Budapest elég nagy... A XVI. kerületben nagyon ritkán, és rövid ideig klóros egy kicsit. De inkább, mint hogy fertőző legyen a régi vezetékek miatt.
2023. máj. 30. 17:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vele semmi baj.
2023. máj. 30. 17:41
 3/12 Nóra Freilassingból ***** válasza:
100%
Kerületenként változó.
2023. máj. 30. 18:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez túlzás,viszont vannak érezhető minőségi,íz különbségek a helyszínek között.Meg van határozva mennyi klórt tehetnek be és már vannak más technológiák is a fertőtlenítésre.
2023. máj. 30. 18:12
 5/12 harebell ***** válasza:
100%
Kerületenként, városrészenként változó. Én a legtöbb budapesti lakhelyemen, szálláshelyemen meg tudtam inni simán a csapvizet, bár nem mindenhol ízlett, de konkrétan ihatatlanra most így hirtelen nem emlékszem. Ettől még lehet, hogy valahol tényleg annyira rossz, de nem egész Budapesten.
2023. máj. 30. 18:31
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Biztos városrészenként változó, de én az előző és a mostani lakóhelyemen sem bírtam meginni a csapból folyó vizet, annyira klóros (volt). Újlipótvárosban volt durvább: ha megnyitottam a csapot, már éreztem a klórszagot, és tojást főzni se lehetett benne, mert még az is átvette.

De! Van egy megoldás: ha vizet engedsz egy edénybe vagy flakonba, és állni hagyod egy kicsit, kimegy belőle a klór, vagy legalábbis a szagát és az ízét nem fogod érezni.

2023. máj. 30. 19:17
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Én simán megtudtam inni semmi bajom nem lett töle.
2023. máj. 31. 06:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a Bp.kertvárosi nyomókaros kutakból is nyugodtan iszom pedig azok tényleg 70+éves vízhálózaton kapják a vizet.És szinte jobb is mint nem messze tőlük már a városi részen a lakótelepi házban.
2023. máj. 31. 15:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
IV kerben lakom én nagyon szeretem a csapvizünket
2023. máj. 31. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
Én Kispest Wekerlén lakom, itt iható a csapvíz de elvileg errefele tele van ólommal
2023. jún. 2. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!