Miért finomabb otthon a sült krumpli zsírban sütve mint olajban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ízlés dolga, mert a friss olajban sült krumpli nagyon jó ízt kap, viszont a friss szupermarketes zsírban fekaszagú lesz néha.
Viszont az állati zsírban sütés sokkal egészségesebb, mert kevesebb méreganyag képződik sütés közben a telítettebb szénláncok miatt. Olaj helyett ezért egészségesebb sütőmargarint használni, ami persze költségesebb.
A zsírnak óriási gyakorlati előnye, hogy nem romlik meg a krumpli és tészta sütésétől. Szakszerű használatánál gyakorlatilag cserélni se kell, csak pótolni, mégse lesz rossz az étel íze a későbbi sütéseknél. Én csak akkor cserélem, amikor a sok rántott hústól úgy beszennyeződik, hogy már az esetleges krumplisütés se tisztítaná le.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
8: Igazad van a valaszokban, ment sorban a felpontozás.
Kruger-Dunning hatás nagyon erős az Étel/Ital szekcióban általában, evéshez mindenki ért alapon.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem ez megszokás kérdése, az íz egy relatív dolog.
A zsír íze inteznívebb, amit vagy szeretsz vagy nem. Aki nincs hozzászokva, annak kellemetlen is lehet.
Az olaj semlegesebb, ízesíteni kell mellé, de van akinek egy praktikusabb módszer, jobban képes machinálni az ízekkel.
Szerintem egyébként az objektív kulcs itt a krumpli típusa és a hőfok.
Van krumpliból is főzni meg sütni való, kásásabb, roppanósabb, és van olyan amiből az istennek nem lesz jó sültkrumpli. Ezért van, hogy nagy multik perlik a gazdákat, mert azok copyrightolt kumplit termesztenek.
Illetve ha hideg az amiben sütöd, vagy túl sok a krumpli benne és lehűti, az szottyos krumplit jelent, mindegy milyen zsiradék az.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!