Házi tejet hogyan lehet tartósabbá tenni a legegyszerűbben?
Figyelt kérdés
Veszek 1,5 litert, az 5-6 nap alatt fogyna el, ennyi idő alatt mindenképp megromlik. Előbb utóbb nyilván forralni kell. Nem baj ha állagra átalakul. Fagyasztó is lehetne, de akkor kis adagokat kell lefagyasztanom, ezen kívül mi jöhet még szóba?2023. máj. 29. 08:52
11/13 A kérdező kommentje:
User
köcce
ChatGPT
Nincs mit! Örülök, hogy segíthettem. Ha további kérdéseid vannak, ne habozz feltenni őket. Szívesen segítek bármiben!
2023. máj. 29. 17:18
12/13 anonim válasza:
11: de azért megpróbált először megvezetni.
13/13 anonim válasza:
Visszahűteni kultúra hozzáadása előtt, pasztőrözés után el ne felejtsd.
A magas hőfok (pl. forralás) tönkreteszi a tej kolloid belső szerkezetét. Azért is! más a pasztőrözött tej és a UHT tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!