Mi a neve annak a burgonyának, amit cikkekre vágnak, megfőznek, majd kisütnek?
A steak krumplit NEM fozik meg, es nem is hamozzak meg az elkeszites elott, mert bebi burgonyabol keszul.
Csak megmossak, felezik/negyedelik, fuszerezik, es kb 30 perc alatt a serpenyoben megsutik. Es nem olajban tocsog, hanem max 1-2 kanalnyi oliva olaj van alatta.
Kerdezo, honnan van a recepted, mibol gondolod, hogy meg is fozik, aztan megsutik? En egyesegyedul a rakott krumplit ismerem, amit hejaban megfoznek, aztan meghamozzak es tepsiben mindenfelevel egyutt megsutik. (es igen, van nehany egyeb recept, de ezek Magyarorszagon nem annyira ismertek)
Megjegyzem, a krumplipuret is meg lehet sutni miutan kesz lett, es nagyon finom tud lenni.
Főtt-sült burgonya, ez a neve.
Bő olajban is süthető, de a klasszikus formája sütőben készül.
Például a Csülök "Pékné" módra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!