Mi a neve annak a burgonyának, amit cikkekre vágnak, megfőznek, majd kisütnek?
Nem steak burgonya, még ha külsőre annak is tűnik, mert az nem főzik meg sütés előtt és általában héjastól van feldarabolva és olajban sütve.
Tudom, hogy a kérdező mire gondol. A munkahelyemen az étteremben rendszeresen van ez a fajta köret, viszont a szakácsok itt sem tudják milyen nevet is adjanak neki, mert “tepsis burgonya” szerepel minden alkalommal a táblán. Lehet végülis, hogy az, csak én annak a vidéki klasszikus változatát ismerem.
tepsziskrumpli
tepsziszkuummppííí
"ez ugye mindkettő"
Akkor felhomályosítalak, hogy van ilyen kategória, hogy főtt-sült burgonya köretek, és több verziója is van.
Legalapvetőbb ugye a pommes parmantier [pomm pármántyiő] de ízesítéstől, járulékos anyagoktól függően számtalan verziója van.
"a szakácsok itt sem tudják milyen nevet is adjanak neki, mert “tepsis burgonya” szerepel minden alkalommal a táblán."
Végül is, akkor mégis csak tudják magyarítani a neveket, egy átlag magyar fogyasztónak valószínűleg többet mond az, hogy tepsis krumpli, vagy vele sült burgonya, mint ha azt írnák oda, hogy " frites maison " ... őszintén, mire mennél egy ilyen névvel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!