Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van itt olyan, aki felhagyott...

Van itt olyan, aki felhagyott a cukorfogyasztással? Mit tapasztalt az első napokban?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, minimális szintre csökkentem a cukorbevitelt. Ma reggel kezdtem, és mostanra úgy érzem megőrülök egy kis édesség után 😦 (vettem cukormentes joghurtot, a kávét stiviaval ittam) mégis annyira de annyira bevágnék egy palacsintát vagy csokit, vagy bármit ami cukros 😄 ez az állapot meddig fog tartani kb?
2023. ápr. 15. 18:55
 1/7 anonim válasza:
38%

Múlt héten rakták fel a fogszabályzómat. Nem szabad édességet enni, mert nehéz lenne tisztán tartani a készüléket. Eddig kétnaponta két csoki mindig volt, most cukormentes dolgokat fogyasztok. Pont ma volt az, hogy többször majdnem visszacsuklottam, mikor fel akartam kelni, mert elsötétült minden.

Bár nekem ez mindig így volt. Szóval a zero sem jó minden esetben.

2023. ápr. 15. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
hmmm... a cukormentes akkor azt jelenti nalad hogy edesitoszer ok? kb mindenben van manapsag cukor... ketchup, kenomajas, sajt, sajtkrem, pogacsa stb stb. akkor ezeket mind kihagyod?
2023. ápr. 15. 19:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt írtam, minimalizálni szeretném. Tehát direktben nem használok répa/nádcukrot, nem fogyasztok cukrozott üdítőt, tömény édességeket, ahol lehet ott a menteset veszem meg. Gyümölcsöt módjával tervezek enni meg, illetve ha sajtnál, valami szósznál nem lehet kikerulni, akkor megveszem, és vendégségben sem fogom kiverni a hisztit, ha cukrozott süteménnyel kínálnak, mert nem cukorbeteg vagyok, hanem csak próbálok egészségesebben élni. Kb ennyi.
2023. ápr. 15. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
67%

Emberenként változó ez is, mint minden.

Volt egy ismerősöm, neki candida miatt "tiltotta meg" az orvosa a cukor és keményítő fogyasztást, ő hetekig szédelgett, és annyira sóvárgott, hogy úgy érezte meghal vagy bedilizik. Azt magyarázta, hogy a szervezetében a candida termel olyan anyagot, ami úgy hat az agyában, hogy tulajdonképpen rákényszeríti, hogy egyen cukros dolgokat.

Engem nem zavar, ha egy néhány napos böjt alatt nem eszek cukros dolgokat sem, a hús sokkal jobban hiányzik.

2023. ápr. 15. 22:56
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

Mivel nálam kalóriadeficittel társult, nyilván éhes voltam. Amúgy nem sóvárogtam, egyszerűen csak megfelelő motiváció kellett hozzá, és fel sem merült hogy pár kocka csokiért rizikót vállaljak.

Ami segít, ha lassabb felszívódású kajákat választasz. Tehát több rost, fehérje, esetleg zsír. A legrosszabbak a gyors chk, egy óra után indul a kajakereső üzemmód.

Amúgy ha nagyon kellene, gyümölcs vagy ilyesmi lehet alternatíva. (Bár ne tagadjuk, az is cukor.)

2023. ápr. 16. 00:35
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
1-es nem tudom, ki mondta neked ezt a hülyeséget. 10 éven át volt fogszim, mindent! megehettem vele, mindössze a kemény magvakkal pl mandula kellett nagyon vigyáznom.
2023. ápr. 16. 10:00
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem vonok meg magamtól semmit, mert semmi értelme, a nőgyógyász meg nem dietetikus, hogy a candidára bármilyen étrendet előírhasson - csak szeretik azt hinni magukról.
2023. ápr. 16. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!