Van itt olyan, aki felhagyott a cukorfogyasztással? Mit tapasztalt az első napokban?
Múlt héten rakták fel a fogszabályzómat. Nem szabad édességet enni, mert nehéz lenne tisztán tartani a készüléket. Eddig kétnaponta két csoki mindig volt, most cukormentes dolgokat fogyasztok. Pont ma volt az, hogy többször majdnem visszacsuklottam, mikor fel akartam kelni, mert elsötétült minden.
Bár nekem ez mindig így volt. Szóval a zero sem jó minden esetben.
Emberenként változó ez is, mint minden.
Volt egy ismerősöm, neki candida miatt "tiltotta meg" az orvosa a cukor és keményítő fogyasztást, ő hetekig szédelgett, és annyira sóvárgott, hogy úgy érezte meghal vagy bedilizik. Azt magyarázta, hogy a szervezetében a candida termel olyan anyagot, ami úgy hat az agyában, hogy tulajdonképpen rákényszeríti, hogy egyen cukros dolgokat.
Engem nem zavar, ha egy néhány napos böjt alatt nem eszek cukros dolgokat sem, a hús sokkal jobban hiányzik.
Mivel nálam kalóriadeficittel társult, nyilván éhes voltam. Amúgy nem sóvárogtam, egyszerűen csak megfelelő motiváció kellett hozzá, és fel sem merült hogy pár kocka csokiért rizikót vállaljak.
Ami segít, ha lassabb felszívódású kajákat választasz. Tehát több rost, fehérje, esetleg zsír. A legrosszabbak a gyors chk, egy óra után indul a kajakereső üzemmód.
Amúgy ha nagyon kellene, gyümölcs vagy ilyesmi lehet alternatíva. (Bár ne tagadjuk, az is cukor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!