Miért kell a hagyma első rétegét leszedni és eldobni?
Figyelt kérdés
Fejes vörös vagy lilahagymárol van szo. Szüleim, nagyszüleim úgy tanítottak h az első réteget le kell venni es nem szabad megenni. Miért? Mi a baj vele? Mar próbáltam es az is olyan mint a többi réteg csak vastagabb. Es most nem a héjárol beszélek azt nyilvan minden esetben leszedi az ember. Meg persze ha a héja rá van száradva az első rétegre akkor érthető h nem szenvedünk vele es levesszuk az első réteggel együtt. Viszont sok esetben szépen lejön a héja es tiszta lesz az első réteg is. Ilyenkor miért nem lehet megenni? Ja es nem csak nekem tanítottak így, mindenhol ezt latom még a YouTube-os fozos videókban is.
Egészségtelen megenni vagy mi?
2019. júl. 4. 03:41
1/10 anonim válasza:
Lehet azért, mert a külső rétegbe kerülhetnek permetezőszerek más növények miatt, a szél odafújja, bogár átviszi a lábra tapadva, na meg nem tudni ki szedte le, mert ha a mélyszegíny idénymunkás, akit nem tanítottak meg a szülei kezet mosni a WC-zés után, akkor... :DDD
2019. júl. 4. 05:17
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
En nem szoktam leszedni. Amint latom, hogy nincs rajta kemeny fedo reteg azt a reteget mar megeszem. 25 eve elek es semmi bajom.
2019. júl. 4. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Téged átvertek.
2019. júl. 4. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Mert a felső, oxidálódott réteg keserű lehet.
2019. júl. 4. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Ha nem kemény, nem száraz, azaz főzésre alkalmas, akkor semmi bajod nem lesz tőle.(40 éve főzök, állítólag nem is rosszul.)
2019. júl. 4. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Mint írtad is, valamivel vastagabb a többinél, éppen ezért lassabban sül/fő meg, és előfordulhat, hogy darabosan marad az ételben. Engem nem zavar, de van akinél ez necces.
2019. júl. 4. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
#1 válaszoló nem látott még hagymát a földben, csak a bolt polcain. A hagymát "leszedik" ez volt az év vicce. :D
2019. júl. 4. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 A kérdező kommentje:
Nem írtam de nyers fogyasztásra gondoltam.
2019. júl. 4. 19:54
9/10 anonim válasza:
A legjobban lepontozott válasz a nyerő,tegnap 08:43.
A hagyma saját védekező anyaga a polifenol,ami egy keserű vegyszer a héjközeli részekbe juttatva.Ezzel védi a növény a saját tápanyagellátását a kártevőktől.
Ha valamit nem értünk az nem jelenti azt,hogy nem is létezik.Ezt már az eleink is tudták.
2019. júl. 5. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
most értettem meg, hogy miért lett sokszor keserű a körözött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!