Hagymakedvelők! Szerintetek melyik a legjobb ízű hagyma?
Remélem van más is aki annyira szereti a hagymát,fokhagymát,póréhagymát stb,nyersen,sülve,főve,mint én.
Leginkább nyersen eszem,kóstoltam jónéhányat életem során,ami a legjobban ízlett:angliából hoztam indiai árúsoktól vásárolt halvány lila,majdnem rózsaszínű,nagyon finom édeskés ízű hagymát,ezt azóta termesztem is,nevét sajnos nem tudom,ők is annyit mondtak hogy indian onion..másik kedvenc a dán fehér hagyma,a halvány lila salotta..sok van amit meg szeretnék kóstolni,termeszteni..neked melyik a kedvenced?
Ebben a fórumban már elmondtuk, hogy az IGAZI makói.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..
Nyersen fogyasztva az itthon kapható lilahagyma,újhagyma zöldjével együtt, fehérhagyma és a sonkahagyma, ami nekünk finom ízű, édeskés, nem könnyeztető.
A fokhagymát nyersen ritka esetben, pl brassóira frissen préselve fogyasztjuk, de ételbe belefőzve, húsokba beletűzdelve nagyon gyakran. Főzelékekhez is sokszor használom. (spenót, zöldbab pl ).
Szezonjában a medvehagyma, bár az igazán csak levél, de igen jó ízű, és sokféleképpen használható kedvencünk.
Egy jó pörköltalaphoz viszont a jó kemény, csípős vöröshagyma az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!