A sóskiflin levő só is ugyanolyan ártalmas az érrendszerre, mint egy (átlagos) étkezési só?
Ma vettem 2 kiflit, és vastagon volt rajta a só.
Nagyszemű só volt (talán olyan 'érdekes' alakú is)
...nem olyanfèle szemcséjű, mint egy (átlagos) só.
Kezdjük azzal, hogy a só nem ártalmas, sőt a szervezetnek szüksége van a só utánpótlásokra. A túlzott sófogyasztás az, ami ártalmas, az is csak akkor, ha a kiválasztó szervek nem működnek megfelelően, de azt el lehet fogadni, hogy a fölösleges sófogyasztás veszélyeitől jobb megkímélni magunkat, a szükséges mennyiség viszont kell.
Az, hogy a kiflire ráborítottak a szükségesnél több sót, ösztönösen meg is érzi az ember, az elsózott étel nem finom, sokan meg sem eszik (okkal).
Van, létezik halálos adag só, de az extrém mennyiség,
Milyen só lehet a kiflin?
Nagy valószínűséggel durva szemcsés só, ami dekoratív, és jobb is, mint az apró szemcsés.
A szervezetnek szüksége van megfelelő mennyiségű jódra is, a jódhiány pajzsmirigy betegségek kialakulásához vezet, Magyarországon évtizedek óta jódozzák az étkezési só jelentős részét, és sokan el sem olvassák a csomagoláson, hogy a finomszemcsés só általában jódozott, a durva szemcsés "kősó" jódmentes. A sós kiflikre hagyományosan az utóbbit szórják, sőt az sem kizárt, hogy átszitálják, hogy minél darabosabb legyen.esetleg lehetett rajta himalájai só, bár az költségesebb, határozottan rózsaszín.
Köszönöm!
Az egyik kiflit már megettem, sodortam le róla sót de sokat rajta hagytam (többet mint amitől éppen kellemes lett volna a fogyasztása)
A másik kifliről majd jó alaposan lepiszkálom a sószemeket.
Köszi!!
Egyébként nem szoktam kiflit venni Ez most csak azért volt mert nem volt más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!