Ha az étkezési só árt a bacilusoknak akkor miért nem fertôtlenít?
Figyelt kérdés
2020. máj. 11. 16:46
1/1 anonim válasza:
Fertőtlenít az, csak nem olyan hatékonyan.
Inkább kiszárítja a környezetét, és így magát a táptalajt teszi élhetetlenné a baktériumok számára. De ehhez viszonylag hosszú idő kell, hogy kifejtse a hatását.
Tehát pl kézmosásnál nem tud fertőtleníteni, mert nem szárad ki tőle a kezed.
Ha egy napra betennéd a kezed egy kiló sóba, az szárítana annyit a bőrödön, minek már lenne hatása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!