Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha az étkezési só árt a...

Ha az étkezési só árt a bacilusoknak akkor miért nem fertôtlenít?

Figyelt kérdés
2020. máj. 11. 16:46
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Fertőtlenít az, csak nem olyan hatékonyan.

Inkább kiszárítja a környezetét, és így magát a táptalajt teszi élhetetlenné a baktériumok számára. De ehhez viszonylag hosszú idő kell, hogy kifejtse a hatását.

Tehát pl kézmosásnál nem tud fertőtleníteni, mert nem szárad ki tőle a kezed.

Ha egy napra betennéd a kezed egy kiló sóba, az szárítana annyit a bőrödön, minek már lenne hatása.

2020. máj. 11. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!