A parmezánt miért nem lehet szeletelni? Így hogy törik pattog nem tudom szendvicsre tenni pedig az íze pompás.
Mert nem arra való!
A parmezánt nem szeletelik, hanem kisebb rétegeket gyalulnak le belöle, és nem is szendvicsre használják.
Ezt soha nem darabolták és vitték magukkal, otthon, sült vag fött ételekre használták.
De reszelni lehet, ha mindenképpen azt akarnád.
Lehet szeletelni, (a legyalulás, forgácsolás is végül is olyan mint a szeletelés) de késsel is lehet szeletelni, 2 feltétele van.
Jó kés, (éles, keskeny, és vékony pengés) és amire nehezebb figyelni: olyan parmezán, ami nincs kiszáradva!
A nagy gurigának, csak a széle (1 cm körül) van szinte vághatatlanra kiszáradva, belül kemény ugyan, de azért tény, hogy vágható.
Viszont a darabolás után, tárolhatják rosszul, (akár a gyári csomagolás előtt, akár otthon) ezerszer jobban kell rá figyelni, mint pl. egy trappistára. A parmezánnak nem sok víztartalma van, gyorsan kiszárad.
És olyankor van az, hogy kb. kezelhetetlen.
De ha nincs kiszáradva, és nem az a sötétebb külső rész, akkor csak a késen múlik.
Vagy forgácsokat, ahogy utóbb olvastam.
Akkor kevésbé száraz sajt a lényeg és hogy a közepét célozzam. Mondjuk ha csak 1 évig van érlelve akkor több víztartalom.
Azt nem szeretem amikor törik morzsálódik vágásnál.
"Mondjuk ha csak 1 évig van érlelve akkor több víztartalom."
Az a sajt, ami EGY ÈVIG VAN ÉRLELVE, nem nevezendö parmezánnak, ott a 10-12 év alap!
Valamit félreolvashattál.
" A termék átlagosan két évig érlelődik. 12 hónapos korban a Consorzio Parmigiano Reggiano minden kereket megvizsgál."
De itt is ugyanezt mondja 07:15-től: azzal hogy vannak termékek amiket 10 évig érlelnek elérendő az erősebb diósabb ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!