A Nutellát miért nevezik mogyorókrémnek?
Hiszen alacsony a mogyoró tartalma.A kenőcs nagyobb részben más összetevőkből áll:
"Cukor, Pálmaolaj, Mogyoró (13%), Sovány tejpor (8,7%), Zsírszegény kakaópor (7,4%), Emulgeálószer: lecitinek (szója), Aroma (vanillin)"
Ezek alapján mondjuk a pálmakrém találóbb elnevezés lenne.
Van olyan mogyorókrém, ami közelről mogyorót sem látott, mégis mogyorókrémnek hívják, mert olyan az íze. Nem az összetevői alapján szoktak elnevezni termékeket, hanem a végső állapot szerint. Az autót sem karosszériának hívod.
Ami totál mogyoróból van, az meg mogyoróvaj. Pedig nincs is benne vaj...
"Hát nem sok mogyoró van benne.."
. De elég sok. A harmadik a cukor és a pálmaolaj után, amely mind az állagot és a édességet biztosítják. A mogyorókrém jellegzetes ízét viszont alapvetően a mogyoró adja.
Szerintem is túlzás a mogyorókrém megnevezés, de hát az élelmiszerkönyv megengedi. A többi mogyorós termékben sincs tömegarányosan sok mogyoró.
Szerintem ezek a Kinder, meg Nutella termékek nem is finomak, ehhez képest még az olcsósított Milka is jobb tud lenni. Valahogy kiugrik belőle az a tejsavós, vagy nem is tudom milyen savanyúság, ami jobb tejcsokiknál nincs ennyire jelen.
A Lindtnek van 25 és 40%-os, vsz. a kakaó is több benne, és annak egész jó íze van.
Régen sokkal több mogyoró volt benne, és mogyorósabb volt az íze is.
Az elmúlt kb 25 évben változtattak a formulán, hogy olcsóbb legyen az előállítása. Ennek következtében kevésbé mogyorós ízű, és édesebb lett a Nutella.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!