Ha szemes kávét teszek fagyasztóba az egy darabra fagy és meg kell várni míg kiolvad?
Kávét szeretnék fagyasztóba tenni. Csak nem tudom egy darabra fog e fagyni. Ha így történik meg kellene várnom amíg kiolvad, akkor is ha csak egy picit akarok felhasználni. Ez nem lenne praktikus, de mivel nem sok víz van benn, talán nem fagy egybe.
Ha nem fagy egybe nem kell részletekbe kiporcióznom, ami nem lenne baj.
Arról az tud személyes tapasztalatok alapján véleményt írni, aki rendszeresen lefagyaszt pörkölt kávét, hogy annak változik-e a minősége, esetleg van-e praktika, amivel tuti biztosan jó lesz hosszú ideig.
Nekem a fagyasztással azért vannak kétségeim, mert annak során is szívhatnak magukba nedvességet a kávészemek.
A pörkölt kávéból akkor lesz finom kávé, ha az csontszárazon, aromazárósan van tárolva.
Abban az esetben, ha nedvességet szív magába a kávé, leromlik a minősége - ez fagyasztás nélkül, viszonylag rövid ideig tárolt kávénál is megtörténhet.
Nem azt állítom, hogy nem szabad lefagyasztani, a nedvességet ne tudja magába szívni, fagyasztott állapotban is maradjon csontszáraz, és az aromavesztéstől is védve.
Miért tennél kávét a fagyasztóba??
Inkább légmentes dobozban tárold, és abból fogyaszd el.
Ha már kávézok a legkevesebb "környezeti ártalommal" akarok kávézni. Csak Rainforest Alliance plecsnivel veszek. A kávét hidegen főzöm, ez a rendesen főzötthöz képest tovább eláll, a lefőtt kávé 1 hétig is jó. Kevesebb a macera is vele, reggel kicsit leöntök belőle és ihatom is. Félévente veszek egy kiló szemes kávét amit 5 hónap alatt fogyasztok el, a maradék egy hónap pedig koffein tolerancia reset. Az 1 kiló kávéból elteszek úgy 3 hétre valót, a maradék megy a fagyasztóba. Aztán a heti kávéfőzésnél kiveszek egy adagot és megfőzöm, ami kb 18-20 órás áztatást jelent.
Egyetlen probléma a zacskó, azt nem tudom lehet e a szelektívbe tenni. c/ldpe 90 a kódja, de úgy tudom Magyarországon nem megoldott az újra hasznosítása az ilyen kompozit dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!