Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miner többet egy banán 🍌 vagy...

Miner többet egy banán 🍌 vagy egy közönséges zsemle ? Mert a boltban ahol voltam ugyanannyi volt e kettő ára.

Figyelt kérdés
2023. febr. 1. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

hát attól függ a célod vele

De általánosságban, a banánban azért jóval több az olyan tápanyag amit a szervezet közvetlen tud hasznosítani,

A zsemlében pedig sok az üres hasznosíthatatlan kalória

2023. febr. 1. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Biológiai értelemben nem képezi vita tárgyát, hogy magasan a banán nyeri a "versenyt" (... a héj veszteségét is beleszámolva).

Mondjuk ha egy szalámis szendvicset akarsz készíteni, akkor azért a zsemlével klasszikusabb ízeket tudsz elérni, mint ha egy banánra pakolnád a csabai csípőst! :D

2023. febr. 1. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Még egy gondolat

Cereáliákra (talán úgy mondhatnám, hogy pék árura, vagy feldolgozott gabonafélékre) általában azért szüksége van a szervezetnek. (most hogy melyik, milyen mértékben hasznos, vagy fontos, hagyjuk, mert arról 1000 oldalt lehetne írni)

Szóval a banánt, azt készre gyártotta a természet, leszüretelik, eheted, kedves egészségedre.

Ha egy zsemlét kéne előállítanod, az nem kevés elméleti és gyakorlati tudást igényelne, utána pedig szintén jelentős mennyiségű munka, és energia befektetés árán tudnád megtermelni.

Úgyhogy egy zsemle árában ez mind-mind benne van.

Szóval ha a szervezetednek zsemlére (kenyér félére) van szüksége, az nem helyettesíthető banánnal, (bár leginkább mindkettő aránylag gyorsan hasznosuló szénhidrát)

utóbbi mégis egy feldolgozott, élelmiszer ipari termék aminél a tudást, munkát, energiát is nyilván meg kell fizetni.

Így kiegyenlítődik a "termék összértéke" ha összehasonlítjuk a banánnal.

Ilyesmi okok miatt kerül ugyanannyiba.

2023. febr. 1. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A 2/3-asnak teljesen igaza van.

Még annyi, hogy a boltban a banán kilója kb fele, mint a zsemle kilója, tehát nagyobb súlyú banánt tudsz ugyanannyiért venni. Egy banán súlya kb kétszerese egy zsemlének, viszont kevesebb kcal-t tartalmaz

2023. febr. 2. 06:55
 5/7 anonim válasza:
56%

A zsemle gyorsan felszívódó, könnyen emészthető színhidrátokat tartalmaz, így sajnos nagyon egészségtelen, hosszú távú fogyasztása cukorbetegséget okoz. A banánban lévő gyümölcscukor sem a legegészségesebb, cserébe a banánban van rostanyag, némi vitamin, és egyéb ásványi-anyag, nyomelem. De én inkább céklafélék, sárgarépa, sötét színű bogyós gyümölcsökre szavazok. Kenyér pedig létezik magvakból összeállított. 1-2 szelettel jól lehet lakni. Igaz, drágább, mint a fehér kenyér, de amíg abból én simán meg tudnék enni 1 nap 1 kg-ot, a magvasból max. 2-3 szeletet. 8 szelet kerül kb. annyiba, mint 1 kg fehér kenyér. Legalábbis a T betűs nagy boltban... A gluténmentes kenyerek sem olcsók, de tapasztalataim szerint jobbak a fehér kenyérnél, viszont abból is sokat eszem, bár az 250 g-ja drágább, mint a búzakenyér, de abból 250 g elegendő is 1 napra nekem. Illetve van puffasztott rizs kenyér, az is bőven elegendő 1 csomag 1 napra, és az még talán olcsóbb is. A lényeg a változatos táplálkozásban rejlik. Mellette még eszem magyar szabadalmú vákuum-szárított zöldségeket, és gyümölcsöket, amelyekből elegendő napi 1 evőkanálnyival enni, és az majdnem egy teljes étkezést kivált, ami ma már 800-2000 Ft lenne alapból nekem, az pedig ennek a töredékébe kerül napi szinten. ;)

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek! ;)

2023. febr. 5. 00:40
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
70%

"Cereáliákra (talán úgy mondhatnám, hogy pék árura, vagy feldolgozott gabonafélékre) általában azért szüksége van a szervezetnek."

Én meg hadd mondjam, hogy cö-cö! A pék árura, vagy feldolgozott gabonafélékre (pontosabban az ebből befolyó összegre) az élelmiszeriparnak van szüksége. Valójában semmi egyére ne jó, mint hogy az éhséget elverje.

2023. febr. 5. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

6-os, mondtam már neked, meg kéne változtatnod a neved leendő tanulócskára, mert így csak saját magad égeted le!

A gabonafélék 14.000 éve (!) képezik az emberi faj alapvető élelmezését, és a jelenleg a bolygón élő 8 milliárd emberből 5 milliárd azzal "veri el az éhségét" .

Ezen túlmenően az ebből szármaró rostokat, ásványi anyagokat, ilyen mennyiségbe, mint amit a gabonafélék képviselnek, a tizedét se lehetne más forrásból pótolni.

Nem gondolkoztál még el azon, hogy a kötekedő válaszolgatás helyett inkább csak a kérdésekre korlátozódsz a témában? Csak mert hozzátenni nem igen tudsz semmit, fejlődni meg lenne hova!

2023. febr. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!