Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ennyi lenne az élelmiszerek...

Ennyi lenne az élelmiszerek árrése ?

Figyelt kérdés
Megláttam a vásárcsarnokban 4000 -ért nagyon gusztusos rakott császár szalonnát. Kértem belőle és akkor vettem észre, hogy a csomagolásra kézzel rá van írva, hogy 1680 Ft. Gondolom ez a beszerzési ára. Ez több mint 100 százalékos árrés. Ez vajon így van mindenhol ? Mert akkor nem kell csodálkozni az árakon. Legközelebb majd reklamálok, hogy ugye mindig a ráírt alacsonyabb árat kell figyelembe venni, kiakadnának az biztos. :)
2023. jan. 16. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Nem gondolom, hogy ez a jellemző.

Nálunk volt a családban olyan, akinek élelmiszer is volt az üzletében, alapvető, de bezárt végül, mert mondta, hogy eddig sem lehetett nagy árrést rávenni ezekre, max. 20%-ot, de mióta beütött az infláció, már annyit sem, mert egyszerűen akkor annyiért nem vették meg az emberek, olyan drága volt.

És még a 20% is necces, ugye, mert akkor abból kell utána mindent kifizetni.

2023. jan. 16. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Beszerzési árra nem szoktak többmmint 100%-öt rárakni hacsak nem ő gyártja.

Max25-30% a normális

2023. jan. 16. 12:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Élelmiszert gyártunk, még a mi hasznunk sem ekkora egy terméken
2023. jan. 16. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Élelmiszereknél nem tudom, mi a jellemző, de nálunk van olyan termék,amelyet a beszerzési ár kétszereséért adunk el, és olyan is, aminél ez kb. 1,2.

Huhh, a gonosz kereskedő…

Én is ezt mondtam, amíg nem boltban dolgoztam.

De miből lehet fenntartani az üzletet?

Lehet, kétszeres áron adta el neked a szalonnát, de adót kell fizetni, bérelni a helyiséget, fűteni/hűteni, fizetést adni stb.

2023. jan. 16. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, brutál, hogy mennyibe kerül egy üzlet fenntartása, nem is csoda, hogy folyamatosan zárnak be...
2023. jan. 16. 12:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Rákerestem rakott császár árakra. Kiló ára, amit találtam 5000 forint környékén van mind. Kicsit alatta, kicsit felette.
2023. jan. 16. 12:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az valami totál más ár, vagy más szám lehetett.

Hány deka volt egyébként, amit vettél?

2023. jan. 16. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!