Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A magyarok miért pont most,...

A magyarok miért pont most, karácsonykor esznek halat?

Figyelt kérdés

Nem igaz hogy azért mert nincsen tengerünk mert Ausztriában is sokkal többet esznek halat.

Ma kilóméteres sorok voltak a halasnál a piacon. Egyébként én gyakran járok oda mert gyakran eszünk halat, szinte egy két ember lézeng ott mindenki nagy ívben kerüli. Most bezzeg mindenki halat eszik miért pont most?

2022. dec. 23. 17:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Én tipikusan az az ember vagyok, aki leszarja, hogy mi a szokás, és akármikor máskor is eszek olyasmit, amit csak bizonyos ünnepekkor szokás.

Mondjuk tény, hogy szaloncukrot vagy kocsonyát hiába akarok nyáron enni, egyszerűen nincs szezonja és nem is lehet kapni. Halat viszont egész évben szívesen eszem, és szoktam is, mert szeretem. Ugyanakkor Karácsonyra is halászlét rendeltünk a kedvenc éttermünkből, mivel istenien készítik és szeretjük. Viszont a Tesco parkolóban az év többi részében nem fogsz látni halért sorban álló embereket, egyszerűen mert akkor nem lehet halat kapni ott.

2022. dec. 23. 18:13
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

"Most bezzeg mindenki halat eszik miért pont most?"

A szüleim például utálják a halat és semmikor sem esznek.

2022. dec. 23. 18:14
 13/21 A nagy Levin ***** válasza:
29%
#4, #10 a bejgli karácsonyi étel, húsvétkor töltetlen (általában fonott) kalácsot sütnek.
2022. dec. 23. 18:31
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy előttem is írták, 24. még a böjti időszakba esik, így régen a vallásos emberek ilyenkor nem ettek húst, maradt a hal. Ahogy a húsvét előtti nagyböjt is mára már nagypéntekre vagy csak a péntekekre szorult vissza, úgy a karácsony előtti is csak 24-re. Ott sem feltétlen tudatosan, hanem mert évszázadok óta fennálló tradíció. Amit anélkül is sokan tartanak, hogy vallásosak lennének vagy tudnák a szokás eredetét.
2022. dec. 23. 18:59
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

A böjthöz köthető ugyan a hal, de a karácsony esetében egészen másról van szó!

Wiki:

"A Halak (Pisces) egy állatövi csillagkép, amelyet a Nap a déli égboltról észak felé haladtában az égi egyenlítőt keresztezve ér el (az ezen csillagképben található Tavaszpontnál). Egy másik csillagkép a déli égbolton található „Déli Hal” (Piscis Austrinus, régebben Piscis Australis).

A hal a keresztény szimbolikában Jézus Krisztust jelenti, ami egy ógörög nyelvű szójáték következménye. Ugyanis a Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó szavak görög kezdőbetűinek összeolvasása (ιχθυς, ichthüsz) görögül „halat” jelent. Később átvitt értelmet is tulajdonítottak neki, mivel a Megváltó teste „lelki táplálékként” szolgálhat (eucharisztia). A hal utalhat ugyanakkor egyes eredetileg halász foglalkozású apostolokra is."

2022. dec. 23. 19:23
 16/21 anonim ***** válasza:
56%
Mi pl sohasem eszünk halat karácsonykor, év közben viszont teljesen random. Azt eszünk, amit éppen megkívánunk, nincs "ünnepi étel".
2022. dec. 23. 20:30
 17/21 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk sincs hal karácsonykor, se bejgli. Húsvétkor sem. Ellenben mézest sütünk húsvétkor is, persze nem üstökös meg fenyő alakút, hanem tavaszi mintákat. Ahány ház, annyi szokás.
2022. dec. 23. 21:46
 18/21 anonim ***** válasza:
49%
mert drága és ilyenkor egy évben egyszer hajlandók megfizetni
2022. dec. 24. 00:19
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
csak most drága
2022. dec. 24. 05:07
 20/21 anonim ***** válasza:
87%

Tényleg ennyi gyenge felfogású ember van?

Mi van az itteni válaszolókkal?!

Ki a fenét érdekli, hogy ki miért szarja le a hagyományokat?

A kérdés az volt, hogy aki nem szarja le, az miért nem teszi!

Igen, tudjuk, megértette mindenki, baromi ciki, és klisé lett minden ami hagyományos, és ezeknek csakis a tagadása lehet trendi, de ezt tényleg ennyire görcsösen kell hirdetni?

Kb. mint a "vegán vagyok" feliratú póló.

Lehetne olyan pólót is csinálni, hogy "kultúra nélküli bugris vagyok!"

2022. dec. 24. 05:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!