Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A magyarok miért pont most,...

A magyarok miért pont most, karácsonykor esznek halat?

Figyelt kérdés

Nem igaz hogy azért mert nincsen tengerünk mert Ausztriában is sokkal többet esznek halat.

Ma kilóméteres sorok voltak a halasnál a piacon. Egyébként én gyakran járok oda mert gyakran eszünk halat, szinte egy két ember lézeng ott mindenki nagy ívben kerüli. Most bezzeg mindenki halat eszik miért pont most?

2022. dec. 23. 17:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
25%
Mert ünnepi étel! Mármint nem kimondottan akkor lehet enni csak akkor szokás! Kocsonyát meg bejglit sem esznek év közbe! Amúgy én horgászom és év közbe is eszek ha fogok! De alapból én se vennék a boltba év közbe nem tudom miért, mert szeretem amúgy!
2022. dec. 23. 17:42
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Én tejberizst eszem. És abszolút nem zavar, hogy mások mit szoktak ilyenkor enni. :)
2022. dec. 23. 17:51
 3/21 anonim ***** válasza:
78%

A hal Jézus szimbólum, ezért lett szokás karácsonykor halat enni.

De kéne máskor is, sokat, mert nagyon egészséges.

2022. dec. 23. 17:52
 4/21 anonim ***** válasza:
30%
1# Bejglit húsvétkor is szokás enni:)
2022. dec. 23. 17:52
 5/21 anonim ***** válasza:
83%
Evkozben is eszem halat. De en csak a lazacot szeretem pl, a pontyot es tarsait nem. Meg a makrela finom. De ritkabban, mert nincs minden boltban hal, piac sincs minden sarkon. Egyebkent siman vennek tobbszor.
2022. dec. 23. 17:56
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
Halat azért szokás szenteste enni, mert az a keresztény vallások szerint böjti nap, a hal meg böjtös étel.
2022. dec. 23. 17:58
 7/21 anonim ***** válasza:
7%
mert mostanra halásszák le, és nem jó ha a 3 napos ünnepen a bolti akváriumban maradnának.
2022. dec. 23. 17:58
 8/21 anonim ***** válasza:
90%
Én is így tudom. 24-e még böjti nap, a hal meg alapélelmiszer volt a zsidóknak, kb mint a kenyér, ezért böjt alatt is engedélyezett. Ünnepelni akartak, de - legalább a szabály betűje szerint - nem törni meg a böjtöt. Nagyon vallásos családoknál csak az éjféli mise után volt karácsonyozás, addig tartott a böjt (ilyennel mondjuk nem találkoztam).
2022. dec. 23. 18:07
 9/21 anonim ***** válasza:
63%
Az étel van értem, nem fordítva. Hiába van karácsony, ha éppen nem kívánom a halat.
2022. dec. 23. 18:10
 10/21 anonim ***** válasza:
47%
4# Én csak karácsonykor halottam hogy eszik, tipikus karácsonyi étel a mák meg dió miatt is! De oké!
2022. dec. 23. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!