2 kg-os sertéscomb egészben lesózva, befűszerezve-pácolva, meddig áll el a hűtőben alul?
Amíg meg nem romlik...
Nagyon nem mindegy, hogy a hűtő mit is tud, 3-4 celsius fok van benne, vagy 12.
Illetve, a hús mióta van már tárolva, mert, ha vásároltad, az már "frissen" is néhány napos volt.
5 Celius alatt elvileg napokon keresztül tárolható, csak ugye a sónak van vízkiszorító hatása is, a sokáig sóban álló hús ki tud száradni.
És mi a pác??? Mert abból azért létezik vagy ezerötszáz verzió...
Amúgy egy hétig (vágás után, nem vásárlás után) biztos, hogy simán elvan, de azért egy 2 kg-os hús egyben, rengeteg vizet (húsnedvet) tartalmaz.
Ezért is kérdeztem, mi a pác..
Szóval ha van hova folyni a húsnedveknek, akkor húzható az eltarthatósága, de ehhez a nagyon szétázott sót időnként le kell róla cserélni friss, szárazra.
Minél nagyobb eltarthatóságot akarsz, annál nagyobb só burokban kell lennie, és a végeredmény is nyilván annál sósabb lesz.
Ezt a felhasználáskor be kell kalkulálni.
(gyakorlatilag mint egy füstölés előtt álló sonka, olyan lesz.)
Értem, tehát nem nagyon tudod rajta cserélgetni a sót, mert akkor az összes fűszert kidobnád.
Az a helyzet, hogy kicsit másképp csináltam volna, mert ennek így olyan sok értelme nincs, semmilyen szempontból... de mivel nem ez volt a kérdés, így ebbe bele se megyek.
Túl sokáig már ne tartsd ebben a "pácban" (ami erős hátszéllel nevezhető pácnak, nevén nevezve a gyereket, ez egy fűszerkéreg)
max 2-3 napon belül én felhasználnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!