Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hegyes-erős paprika mennyire...

A hegyes-erős paprika mennyire csíp?

Figyelt kérdés
Pincepörköltbe, kb. 80 deka hús és egy kiló krumpli mellé tennék belőle. Egy egész paprika nagyon durva lenne?
2022. okt. 29. 23:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Vettem már én teljesen csípősségmenteset is ilyenből. Aztán meg vannak a fokozatok.

A legegyszerűbb, hogy a tiédet kettévágod és megnyalod az erénél. Utána eldöntöd, hogy nektek abból mennyire telik a kapacitásból!

2022. okt. 29. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosból 1-2 elég bele, inkább 1. Én 2,5 kg húshoz 1-et tettem és már épp érezhetően csípős volt
2022. okt. 30. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Csak a miheztartás végett mondom hogy egy kiadós reggelihez bőven megeszek egy egészet
2022. okt. 30. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kóstold meg!!!

Nagyon változó! A hátsó 2/3-ot kóstold. Van olyan, hogy csak eszem, eszem, és semmi, mikor már a magokat is eszem, akkor érzek valamit.

Máskor meg 2 karika után olyan, mint ha lefújtak volna gázsprével.

2022. okt. 30. 04:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem mernék "ismeretlen" paprikát beletenni, teljesen kiszámíthatatlan, ha megkóstolod, ha nem. Ezért szoktam Erős, Karikás (vagy van már Haragos) Pistát használni, az mindig ugyanolyan.
2022. okt. 30. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
0- tól 10-es skáláig bármi lehet. Meg kell kóstolni.
2022. okt. 30. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

5-ös (zárójelben hozzáteszem, nem pontozgatog igazán senkit)

de én meg tapasztalatból mondom, hogy azért az erős pityu se egy szentgrál!


Egyrészt rengeteg múlik azok, mennyit fő az ételbe, mert 20 perc plusz háromszor olyan csípősséget okoz.

Ezen kívül tele van b-va sóval.

Ami nem csak azért nem szerencsés, mert bele kell kalkulálni az ételbe az erős pityu sósságát, hanem azért se, mert változó a só mennyiség!

Használtam sokat erőspistát, és jártam már úgy vele, hogy nem volt elég csípős az étel, (mert azért nem egy erőbajnok)

tettem még belőle az ételbe, és a végére elsózta az ételt!


Ezen kívül, bár ez inkább nekem levesekben érződik ki, a csípősség csak egy dolog, azért egy hegyes erős friss zöld paprikának a csípősségen kívül van egy üde friss íze, ami nagy pluszt jelent egy olyan ételben, ami amúgy nincs agyonverve fűszerekkel.

2022. okt. 30. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Van teljesen csípmentes és atom is. Vágd ketté a csuma fölött és nyald meg az erénél.
2022. okt. 30. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! Eddig csak chilivel és cayenne borssal "erősítettem" az ételeket. A hegyes-erősnél hogyhogy ekkora a szórás? Eltérő termelőktől szerzik be, és nem lehet tudni, milyen lesz az adott szállítmány?
2022. okt. 30. 09:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 Egyikkel az erő vele van, a másikkal meg nem.
2022. okt. 30. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!