A hegyes-erős paprika mennyire csíp?
Vettem már én teljesen csípősségmenteset is ilyenből. Aztán meg vannak a fokozatok.
A legegyszerűbb, hogy a tiédet kettévágod és megnyalod az erénél. Utána eldöntöd, hogy nektek abból mennyire telik a kapacitásból!
Kóstold meg!!!
Nagyon változó! A hátsó 2/3-ot kóstold. Van olyan, hogy csak eszem, eszem, és semmi, mikor már a magokat is eszem, akkor érzek valamit.
Máskor meg 2 karika után olyan, mint ha lefújtak volna gázsprével.
5-ös (zárójelben hozzáteszem, nem pontozgatog igazán senkit)
de én meg tapasztalatból mondom, hogy azért az erős pityu se egy szentgrál!
Egyrészt rengeteg múlik azok, mennyit fő az ételbe, mert 20 perc plusz háromszor olyan csípősséget okoz.
Ezen kívül tele van b-va sóval.
Ami nem csak azért nem szerencsés, mert bele kell kalkulálni az ételbe az erős pityu sósságát, hanem azért se, mert változó a só mennyiség!
Használtam sokat erőspistát, és jártam már úgy vele, hogy nem volt elég csípős az étel, (mert azért nem egy erőbajnok)
tettem még belőle az ételbe, és a végére elsózta az ételt!
Ezen kívül, bár ez inkább nekem levesekben érződik ki, a csípősség csak egy dolog, azért egy hegyes erős friss zöld paprikának a csípősségen kívül van egy üde friss íze, ami nagy pluszt jelent egy olyan ételben, ami amúgy nincs agyonverve fűszerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!