Zabkása elkészítése egy főre?
ne nézzetek hülyének, soha nem csináltam még:D..
egyedül élek szóval egy főre hány gramm zab és mennyi tej? (gondolom tejjel jobb, mint vízzel)
meddig főzzem?
cukrom nincs itthon csak pennys folyékony édesítőm és méz, ez is megteszi, igaz?
ti mivel szoktátok feldobni?
köszi ha segítetek és szép napot mindenkinek!
Én így szoktam:
50g zabpehely, 20g tejsavó fehérje por, fél marék mag mix (kesu, mogyi, dió, aszalt gyümi).
Felöntöm annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje, jól elkeverem, állni hagyom 5 percet, kész.
Ha férfi vagy 70 gr zabpehely
Ha nő, 50
(De elég emberfüfgő, ki kelltapasztalni)
50 grammhoz 230 folyadék kell, ideálisan tej. Az is lehet hogy találsz egy poharat és egy pohár zab, két pohár tej (nyilván a zab mennyiségét ki kell kísérletezni előre)
Lassan, néha megkeverve kell fozni amíg sűrű (olyan mint a netes képeken/videókon)
Ennyi az alap. Utána édesíted cukorral vagy édesítővel. És báemi mást is hozzáadhatsz. Pl banánkarikákatakárfőzés elején, akár végén. Vagy vaniliascukort, kockazott almát stb
Én 3 kanál zabpehelyhez öntök 3 dl vizet, egy csipet sót, és felfőzöm
Párszor megkeverem amíg fő, és elzárom. Teszek rá fahéjat, mézet, és bármilyen gyümölcsöt. Nagyon szeretem fagyasztott meggyel, ribizlivel, eperrel, rögtön felolvad a forrótól, de így le is hűl a zabkása. Szoktam almát vagy banánt is szeletelni bele, olyankor kicsit hagyom hűlni előtte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!