Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Zabkása elkészítése egy főre?

Zabkása elkészítése egy főre?

Figyelt kérdés

ne nézzetek hülyének, soha nem csináltam még:D..

egyedül élek szóval egy főre hány gramm zab és mennyi tej? (gondolom tejjel jobb, mint vízzel)

meddig főzzem?

cukrom nincs itthon csak pennys folyékony édesítőm és méz, ez is megteszi, igaz?

ti mivel szoktátok feldobni?

köszi ha segítetek és szép napot mindenkinek!

2022. okt. 25. 04:47
 1/7 anonim ***** válasza:
37%

Én így szoktam:

50g zabpehely, 20g tejsavó fehérje por, fél marék mag mix (kesu, mogyi, dió, aszalt gyümi).

Felöntöm annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje, jól elkeverem, állni hagyom 5 percet, kész.

2022. okt. 25. 06:16
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Ha férfi vagy 70 gr zabpehely

Ha nő, 50

(De elég emberfüfgő, ki kelltapasztalni)

50 grammhoz 230 folyadék kell, ideálisan tej. Az is lehet hogy találsz egy poharat és egy pohár zab, két pohár tej (nyilván a zab mennyiségét ki kell kísérletezni előre)

Lassan, néha megkeverve kell fozni amíg sűrű (olyan mint a netes képeken/videókon)

Ennyi az alap. Utána édesíted cukorral vagy édesítővel. És báemi mást is hozzáadhatsz. Pl banánkarikákatakárfőzés elején, akár végén. Vagy vaniliascukort, kockazott almát stb

2022. okt. 25. 07:05
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Hát én fozninmeg sosem főztem.... Pár evokanal zab, kevés cukor és fahéj rá. Mikróban tejet forralok, ebből annyit öntök a zabra, ami epp ellepi, aztán lefedem folpackkal. Pár perc és kész.
2022. okt. 25. 08:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a tejet nem mérem, ha sűrűnek tűnik, utólag adok még hozzá. 6 evőkanál zabpelyhet szoktam bele rakni, meg egy kis fahéjat, pár percig kavargatom közepes fokozaton. Utána fagyasztott gyümölcsöt keverek bele, így pont jó hőmérsékletű lesz. Ha a gyümölcs nem édes, akkor egy kis mézet rakok bele, cukrot soha.
2022. okt. 25. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
#3 kezdőként jobb a kerdezonek ha kikiserletezi fozve es utana tudja mikroba overnight oatskent stb
2022. okt. 25. 09:04
 6/7 Popcorn ***** válasza:
100%
A mennyiséget valóban neked kell kikísérletezned mennyit eszel meg. Az arány, egy zab, 2-3 víz vagy tej. Arra figyelj, hogy nagyon megdagad, sokkal több lesz készen. Én össze szoktam forralni. Aztán ízlés és hangulattól függően lehet bele bármit rakni. Fahéj, méz, banán, de bármilyen gyümölcs, magvak...
2022. okt. 25. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 kanál zabpehelyhez öntök 3 dl vizet, egy csipet sót, és felfőzöm

Párszor megkeverem amíg fő, és elzárom. Teszek rá fahéjat, mézet, és bármilyen gyümölcsöt. Nagyon szeretem fagyasztott meggyel, ribizlivel, eperrel, rögtön felolvad a forrótól, de így le is hűl a zabkása. Szoktam almát vagy banánt is szeletelni bele, olyankor kicsit hagyom hűlni előtte.

2022. okt. 25. 13:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!