Miért van a tejesdobozon, hogy felbontás után 3-4 napig fogyasztható? Egy/másfél héttel később is megkóstoltam, és ízre semmi baja nem volt.
Portal.nebeh.gov.hu:
"Melyek a tárolás aranyszabályai?
A hazavitt termékek mielőbb kerüljenek a megfelelő tárolóhelyre, a hűtést igénylő tejek, tejtermékek 0-5 °C-os hűtőszekrénybe. A gyártó által előírt tárolási és fogyasztási javaslatokat mindig tartsa be. A hűtőszekrény hőfokát ellenőrizze hőmérővel. A hűtőbe a termékeket úgy tegye be, hogy egymást ne szennyezhessék. Az egyes termékek felbontás után különböző ideig tarthatók el. Itt is a gyártó javaslatai irányadóak. A fogyaszthatósági idő lejártát követően ne fogyassza el a tejet, tejtermékeket. Az elszíneződött, penészes, rossz állagú, rossz szagú élelmiszert inkább dobja ki. Az ultramagas hőmérsékleten kezelt, UHT tejek felbontás nélkül 90 napig tárolhatóak szobahőmérsékleten. Felbontás után maximum 2-3 nap alatt fogyassza el és tovább semmiképp se tárolja azt. A pasztőrözött és magas hőmérsékleten kezelt tejtermékeket mindig hűtőben kell tárolni a csomagoláson feltüntetett időpontig. A fogyaszthatósági idő lejárta után ne fogyasszuk el a terméket, inkább dobjuk ki azt."
Persze a sok önjelölt szakértő biztos jobban tudja, mint a Nébih. 1,5 hét után meginni egy kis maradék felbontott tejet, spórolás ól vagy nem is tudom milyen indíttatásból, tiszta proliság. Utolsónak egy kis szösszenet: a tartós tej soha nem alszik meg (megkeseredik), amit te aludtejként eszel, az friss tejből van.
11.
"Utolsónak egy kis szösszenet: a tartós tej soha nem alszik meg (megkeseredik), amit te aludtejként eszel, az friss tejből van."
Érdekes pedig sokszor abból csinálok.
Ui.:
Szerintem ne irkálj be ilyen magabiztosan egy kérdésre sem ha 0 tapasztalatod van!
"Felbontás után maximum 2-3 nap alatt fogyassza el és tovább semmiképp se tárolja azt."
Az alapvető kérdés az, hogy van-e látható jele (állag, íz), ha romlott az UHT tej, vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!