A Piroska szörpnek miért van más íze és állaga mostanában?
A málna ízűt szoktam venni és régebben sokkal természetesebb, jobb íze volt, az üveget is befogta mikor öntöttem, most viszont sokkal hígabb lett és az íze se olyan mint azelőtt, sokkal művibb íze van.
Valaki tud esetleg róla valamit, hogy miért változott ennyit a minősége? Sajnálom, hogy ilyen lett, mert a kedvenc italom volt, ez volt már csak az egyetlen minőségibb málnaszörp az országban, kár érte.
2
Nyilván nem ilyenkor kell beszerezni.És elkészíteni.Hanem korábban.Eláll az sokáig.No meg a a legjobb ha megtermeli magának az ember.
Már hogyne lehetne most is málnát beszerezni. A folytontermő málna novemberig terem.
Különben lehet termelőtől venni mirelit málnát is.
Ajánlom a málnatermesztős csoportot a facebook-on.
Ha az ár nagyon lényeges, akkor ajánlom szezonális, gyűjthető gyümölcsök beszerzését, és azokból készíteni szörpöt. A hatályos rendelet szerint állami területről napi 2 kg/fő vadgyümölcs/gomba/gyógynövény gyűjthető. Mint a kristálycukor- már ha kapható az adott boltban.
Például most van szezonja: csipkebogyó, galagonya, som, kökény, vadalma, vadkörte, berkenye.
Továbbmegyek: menta vagy citromfű, levendula szörpöt kóstoltad már?
A menta és citromfű nálam most ereje teljében van, a levendula virágzik (????) nyilván a kedvező időjárásnak köszönhető. Isteni szörpöt lehet belőlük készíteni. Biztos vagyok benne, hogy a környékeden van, akinek van ilyen az udvarán, és ha nem is ingyen, de apróért ad 1-2 csokorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!