Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lenne buntudatotok hogy a...

Lenne buntudatotok hogy a dragabb jo minosegu kajakat veszitek, nem az olcsobbat ebbe a gazdasagi helyzetbe?

Figyelt kérdés
Pl. Nem a 60szazalek hustartalmu szalamit 600 ftert, hanem a pick teliszalamit ami 160g hus per 100 g. Vagy a pannonia sajtot, tokaji aszut, danone joghurtot pl. a sparos joghurt helyett.flancolasnak erzem atlagkeresetukent hiszen havi 60 ezret sporolnek ha nem ragaszkodnek ehhez.
2022. szept. 22. 19:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Itt az oldalon sok a sporolos kerdes. Es a valaszadok 90 szazaleka azt mondja hogy inkabb veszi a minosegit (ez nem feltetlen dragabb mert pl aldis rakoczi szalami boven van olyan jo mint a pick) es kevesebbet. Vagy veszi a minosegi sonkat de sajtot ritkabban mint eddig

En is ez a tabor vagyok

2022. szept. 22. 22:19
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Étterem, gyorsétkezde (Meki stb.) elfelejtve, mirrelit pizza stb. kiiktatva, inkább főtt ételt eszünk. De a minőségből nem adunk lejjebb, annyira még nem rossz a helyzet.
2022. szept. 23. 07:33
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Nincs bűntudatom, szerencsére a fizetésemhez képest a bevásárlások százalékosan még mindig igen kis részt emésztenek fel, ha vadhúst, báránybordát vagy minőségi sajtokat akarok enni, akkor megveszem, van annyi tartalékom, hogy ha valami földindulás lenne a következő évben, akkor olyan 10 hónapig munka nélkül is hasonlóan kényelmesen éldegéljek.
2022. szept. 23. 08:04
 14/16 NTBS ***** válasza:
Én eddig is takarékosan költöttem és eztán is így teszek.
2022. szept. 23. 17:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van pár étel, ami úgymond állandó az étrendemben, deamik kicsit drágábbak. Ezeket inkább ritkábban veszem és kevesebbet használok. Olyanra gondolok, aminek nincs olcsó verziója.

Amin viszont változtattam az az, hogy vannak ételek, amiket eddig vettem, de rájöttem, hogy megvagyok nélkülük is. (pl. tej, tejfölt.) Húst/halat kb egy hónapban egyszer veszek. (Egy doboz csirkemellet például. )

Egyedül élek, nem kell senkihez alkalmazkodnom.

2022. szept. 23. 17:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Bűntudatom biztos nem lenne. Hisz a sajátomat költöm, és nem "eszem meg" senki elől a pénzt.

Nekem annyi a lényeges, hogy minden hónapban legalább pár 10ezret félre tudjak rakni. Váratlan kiadás, egy-egy utazás, hirtelen vásárolhatnék-láz...ilyen esetekre. Azon felül arra költök amit megkívánok. Ha egyszer-egyszer megkívánom a téliszalámit, hát megveszem. Rendszeresen úgysem fér bele, de időnként nem lesz tőle álmatlan éjszakám. Többet úgysem költök mint amennyit a keretem enged, de azon belül nem hat meg ha valami minőségibb, drágább.

Egyenlőre.

Aztán mostanság úgyis jönnek a szűkösebb idők, mikor vége lesz ennek a jó életnek. Épp ezen elv alapján éltünk idáig. Vegyük meg amíg megtehetjük, mert biztos lesz idő mikor majd nem tehetjük meg. Akkor meg miért nélkülözzünk meg csak csorgassuk a nyálunkat még akkor is mikor nem szükséges.

2022. szept. 24. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!