Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha az UHT tej valódi tej,...

Ha az UHT tej valódi tej, miért van olyan egyedi íze?

Figyelt kérdés

Ahogy tudom, eredetileg az UHT tej is látott tehenet, csak aztán az összes (káros és hasznos) baktériumot és csírát elpusztították benne.


Valóban ez a hiány felelős azért, hogy egyeseknek nagyon bejön az UHT tej íze, míg másoknak nagyon nem?



2022. szept. 20. 17:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Telerakják tartósítószerrel és cukorral. Rosszabb esetben ezt még azzal is megfejelik, hogy tejporból a kiindulási anyag, nem valódi tej. Csodálkozunk, hogy egészségtelen?
2022. szept. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
88%
#11 ekkora idiótaságot sem hallottam még. Szerinted miből készül a tejpor? 😂
2022. szept. 21. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
18%
#12 A kidobni való "selejtes" tejből, mert szerinted miből? De tudom, nehéz ezt elhinni úgy, hogy nincs rálátása az embernek a gyártásra.
2022. szept. 21. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
92%
#11, az UHT tejben nincs tartósító szer, 140 fok körüli hőmérsékleten csíramentesítik 5-6 másodpercre és már megy a dobozba. Ha jól tudom a doboz alapanyagai is eltérnek a hagyományos tej csomagolásától, de lehet, hogy csak vastagabb anyagokból csinálják.
2022. szept. 21. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Régebben én is azt hittem, hogy tejporból csinálják az UHT-t, mert arra emlékeztet az íze, de nem, normál tejből készül. Az persze előfordulhat, hogy egy kicsit állottabb tejből csinálják, ami érthető is lenne, mivel nem lehet azt pontosan eltalálni, hogy mennyi nyes tej érkezik be az üzembe és ebből ha normál tejet csinálnak, akkor a piac fel tudja e venni az elkészül mennyiséget. Normál tejet nem tárolnak sokáig az üzemben, szerintem gyártás után másnap már kiszállítják a boltokba, ami meg megmarad a tartályokban, abból UHT lesz. Ezzel szabályozzák, hogy optimális legyen az előállítás és a piacra kerülés.
2022. szept. 21. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!
2022. szept. 21. 20:48
 17/17 Anacreon válasza:
Amikor még volt MO-n tejüzem, dolgoztam benne. A tejben nincs semmi, legfeljebb egy kevés jód a tehén tőgyéről. A tejet fölözik vagyis elszeparálják a zsírtól, amit máshol használnak fel. Minél magasabb a zsírtartalma, annál kevesebb plusz hasznot tudnak belőle eladni. Az UHT tej esetén sterilezik a tejet, míg a hagyományos esetén pasztőrözik. A sterilezés csírátlanítja a tejet, és maga a csomagolóanyag is steril, így a tej nagyon sokáig nem romlik meg. Ebből következik, hogy hosszú ideig lehet raktározni. A mi üzemünkben mindig a tejre vártunk, és azonnal megkezdődött a feldolgozás, a megrendelések döntötték el, hogy mit készítünk belőle. Túrórudit, sajtot, túrót... Hőkezelés után baktérium kultúrával oltottuk be a tejet, és így szabályoztuk, hogy mi legyen belőle. A Tertapack megjelenése is sokat javított az eltarthatóságon.
2023. jan. 18. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!